Γερμανός επιστήμονας: Ακόμη και με το εμβόλιο, ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί
«Αυτό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα έχει μόνο μια ορισμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο επιφανής Γερμανός μαθηματικός και στατιστικολόγος Γκερντ Άντες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Η Γερμανία ήταν τυχερή στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», υποστήριξε ο επιφανής Γερμανός μαθηματικός και στατιστικολόγος, Γκερντ Άντες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «όσον αφορά τους αριθμούς, ειδικά τον αριθμό των θανάτων, είμαστε σίγουρα ένα υποδειγματικό παράδειγμα και όσον αφορά την ίδια την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, φαίνεται εξωτερικά ότι τα πήγαμε καλά. Αλλά, αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, δυστυχώς πρέπει να διαπιστώσουμε ότι ήμασταν απλώς τυχεροί», ανέφερε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).
«Από τη μία πλευρά, είχαμε ένα καλά προετοιμασμένο Σύστημα Υγείας, και αυτό ανεξαρτήτως του κορονοϊού, ειδικά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρεβατιών. Η βασική υποδομή η οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες του κορονοϊού ήταν καλύτερη από ότι σε άλλες χώρες. Δεύτερον, κλείσαμε, αντιδρώντας, τα πάντα υπό το κράτος πανικού, ο οποίος όμως ήταν σωστός και δεν έγιναν τα λάθη της Ιταλίας, όπου τότε είχαν ταξιδέψει και πολλοί Κινέζοι», δήλωσε ο εν λόγω ιατρικός στατιστικολόγος.
«Αυτές είναι απλώς διαφορές, στις οποίες όμως πρέπει να ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά. Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα το οποίο έχει παραμεληθεί εδώ και δύο ή τρεις μήνες είναι ότι έχουμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα ελεγχόμενο lockdown. Έτσι, σήμερα δεν ξέρουμε με σιγουριά εάν θα πρέπει να κλείσουμε το σχολείο όταν ένας μαθητής έχει μολυνθεί ή εάν θα πρέπει να στείλουμε όλη την τάξη ή μόνο μέρος της τάξης στο σπίτι. Όλα αυτά θα μπορούσαν τώρα να ερευνηθούν με ηρεμία», τόνισε ο Άντες.
Πάντως, «ακόμα και με ένα εμβόλιο, ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Αυτό το εμβόλιο θα έχει μόνο μια ορισμένη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι αντίπαλοι του εμβολιασμού. Ένα εμβόλιο δεν θα δημιουργούσε την ανοσία της αγέλης, αλλά μόνο θα μας έφερνε πιθανότατα πιο κοντά σε αυτήν», πρόσθεσε.
Ο Άντες τόνισε επιπλέον ότι «υπάρχει σήμερα υπερβολική ελπίδα για το εμβόλιο. Η ερευνητική (επιστημονική) κοινότητα, ωστόσο, τάσσεται περισσότερο υπέρ της πιο στενής εξέτασης μη φαρμακολογικών παρεμβάσεων. Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται ο σχεδιασμός των κανόνων απόστασης για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού».
«Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr