article background image

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ξεχωρίσαμε την εβδομάδα που μάς πέρασε. 

Γκρίνταβικ, 02/06

Gallery εβδομάδας

Τουρίστες κολυμπούν στην ισλανδική λιμνοθάλασσα, ενώ στο βάθος ο ηφαιστειακός κρατήρας εκτοξεύει λάβα. Το δημοφιλές γεωθερμικό σπα Blue Lagoon, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας, άνοιξε ξανά την Κυριακή, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τέσσερις μέρες νωρίτερα, η δραστηριότητα του ηφαιστείου πάνω από το Γκρίνταβικ, είχε σταθεροποιηθεί. (Associated Press)

'Αλιμος, 02/06

Gallery εβδομάδας

Καθώς έχουμε μπει στο καλοκαίρι και η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά, οι παραλίες της Αττικής γεμίζουν με κόσμο που θέλει να δροσιστεί. Αυτό έγινε και την περασμένη Κυριακή, όταν οι Αθηναίοι αναζητώντας δροσιά έσπευσαν στις παραλίες γύρω από την πρωτεύουσα. (Eurokinissi)

Μέξικο Σίτυ, 03/06

Gallery εβδομάδας

Ιστορία έγραψε η Κλαούδια Σέινμπαουμ, η οποία την Κυριακή έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος του Μεξικό. «Δεν θα σας απογοητεύσω», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και δεσμεύτηκε πως θα εργαστούν για φέρουν την ειρήνη στο Μεξικό, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα. Η υποψήφια της αντιπολίτευσης για την προεδρία, πρώην γερουσιαστής της κεντροδεξιάς Σότσιλ Γκάλβες, παραδέχθηκε στη διάρκεια της νύκτας τη νίκη της αριστερής αντιπάλου της. (Associated Press)

Παρίσι, 04/06

Gallery εβδομάδας

Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν σήμερα στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα, δηλαδή τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της να αναγνωρίσει τώρα το παλαιστινιακό κράτος. Τα αίματα άναψαν όταν η βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Ρασέλ Κεκέ, ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιαέλ Μπρον-Πιβέ την ανακάλεσε αμέσως στην τάξη, επιβάλλοντάς της προφορική επίπληξη, τη μέγιστη κύρωση που προβλέπεται από τον κανονισμό. Αποφάσισε επίσης να διακόψει τη συνεδρίαση. (Twitter)

Βαρυμπόμπη, 05/06 

Gallery εβδομάδας

Τριάντα πυροσβέστες, 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικούς χώρους αλλά κατασβήστηκε άμεσα. (Eurokinissi)

Περιστέρι, 05/06 

Gallery εβδομάδας

Όλα είναι έτοιμα στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών 2024. Στο κέντρο έχουν φτάσει πάνω από 160.000 ψήφοι ενώ, από αυτές οι περίπου 39.300 προέρχονται από Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού. Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι από τους συνολικά 202.000 που έχουν εγγραφεί, έχουν ψηφίσει επιστολικά περίπου 180.000. (Eurokinissi)

Κολωνάκι, 05/06

Gallery εβδομάδας

Με όπλο τις 1,5 εκατ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και συμπαραστάτη την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, απαίτησαν για ακόμα μία φορά να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να ενεργοποιηθεί η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι με απλά λόγια να ψηφιστεί ο αναγκαίος εκτελεστικός νόμος, που θα καταστήσει εφαρμοστέα την συνταγματική διάταξη που επιτρέπει τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 του Συντάγματος, ειδικά εφόσον ο αριθμός των απαιτούμενων υπογραφών είναι τριπλάσιος του προβλεπόμενου. Μιλώντας μπροστά από δύο κενές θέσεις, αυτές που προορίζονταν για την Πρόεδρο της Κυβέρνησης Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα, όπως απουσίαζε και από την Ολομέλεια της Βουλής και από άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα». (Eurokinissi)

Σύνταγμα, 06/06

Gallery εβδομάδας

Στην κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος όταν έφτασε στο σημείο προσεγγίστηκε από πολλούς ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος. Αγκαλιές, θερμές χειραψίες και selfies έδιναν και έπαιρναν, με τον πρώην πρωθυπουργό να συνομιλεί με αρκετό κόσμο που έσπευσε να του σφίξει το χέρι. (InTime Photos)