Οι νέες τεχνολογίες στον τοµέα της υγείας το «φάρµακο» για το ΕΣΥ
Ιδέες και χρήσιµα συµπεράσµατα στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο στην Αθήνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Tο «χρυσό» µείγµα που θα βελτιώσει τις υπηρεσίες στον τοµέα της Υγείας, θα διευκολύνει τη διάθεση φαρµάκων αλλά και θα αλλάξει γενικότερα την εικόνα του ΕΣΥ αναζήτησαν κορυφαία στελέχη του τόπου αλλά και διεθνείς προσωπικότητες, κατά τη διάρκεια του 18ου Ετήσιου Συνέδριου HealthWorld, το οποίο διοργάνωσε το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο στην Αθήνα. Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε µε χαιρετισµό του ο Σίµος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, δεδοµένου ότι το Επιµελητήριο δίνει µεγάλη βαρύτητα στον τοµέα της Υγείας στη χώρα µας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισµού και ∆ιαγνωστικών, Θεόδωρος Λιακόπουλος, αναφέρθηκε στις προτάσεις που θα καταθέσει η επιτροπή στη νέα κυβέρνηση και αφορούν στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών, µε σκοπό την εξοικονόµηση χρηµάτων. Μεταξύ άλλων ο κ. Λιακόπουλος τόνισε επίσης και την ανάγκη σύµπραξης δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα στα ελληνικά νοσοκοµεία, κάτι που συζητείται εδώ και καιρό στη χώρα µας. Ο Michael Strübin, Director Digital Health, MedTech Europe από τους κορυφαίους στο είδος του, παρουσίασε τις βασικές µεταρρυθµίσεις για τον ψηφιακό µετασχηµατισµό της υγειονοµικής περίθαλψης στην Ευρώπη, κάτι που επιδιώκεται εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF), Μάκης Παπαταξιάρχης, µε τη σειρά του ανέφερε τα εξής: «Η εφαρµογή των νέων τεχνολογιών και η στρατηγική εισόδου και εγκατάστασης νέων δεδοµένων στη µετάβαση της Υγείας στην ψηφιακή εποχή βρίσκονται ακόµα σε αρχικό στάδιο στην Ελλάδα. Οφείλουµε να οραµατιστούµε ένα σύστηµα υγείας όπου οι νέες τεχνολογίες θα οδηγούν σε µεγαλύτερη αξία, λιγότερο κόστος, βελτιωµένο κοινωνικό αποτύπωµα και αποτελεσµατικότερη διαχείριση της πληροφορίας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών και πολιτών. Υπάρχουν διεθνή παραδείγµατα και εµπειρία που η χώρα µας οφείλει χωρίς συµβιβασµούς να ακολουθήσει».
Ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου Paris Descartes Medical School, Gregory Katz, επισήµανε τα εξής: «Η επιτυχία ή η ποιότητα αντικαθίσταται πλέον από την έννοια της αξίας, η οποία συνίσταται στη βαθµονόµηση εργαλείων και υπηρεσιών ώστε να έχουµε ουσιαστικά ποιοτικά αποτελέσµατα στον κλάδο της Υγείας». Οι εργασίες του 18ου HealthWorld ολοκληρώθηκαν µε τη συζήτηση µε θέµα «Οι εµπειρίες του χθες µαθήµατα για το αύριο», στην οποία συντονιστές ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Φαρµακευτικών Εταιρειών, Μάκης Παπαταξιάρχης, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισµού και ∆ιαγνωστικών, Θεόδωρος Λιακόπουλος.
Συµµετείχαν οι Παναγιώτης Κουρουµπλής, Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος. Μεταξύ των πρώην υπουργών Υγείας πραγµατοποιήθηκε ένας πολύ έντονος και ζωντανός διάλογος σε σχέση µε τις διαχρονικές παθογένειες του συστήµατος υγείας στη χώρα, τις προσπάθειες που έγιναν για αλλαγές, µεταρρυθµίσεις αλλά και τις αντιξοότητες. Χορηγός επικοινωνίας του 18ου Ετήσιου Συνέδριου HealthWorld ήταν και το «Εθνος της Κυριακής»
«Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr