Σωτήρης Κοντιζάς - Masterchef: Τι δουλειά έκανε πριν γίνει σεφ
H πρώτη του δουλειά στο ξεκίνημα της καριέρας του, τον ήθελε να ντύνεται καθημερινά με κουστούμι και γραβάτα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Για ακόμη μία χρονιά, το Mastechef πηγαίνει αρκετά καλά σε νούμερα τηλεθέασης και μαζί με αυτό γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και οι πρωταγωνιστές του.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος έχει ξεχωρίσει στο Mastechef για την αιχμηρή κριτική του, αλλά και τις ικανότητές του πάνω στη μαγειρική, γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έζησε πολλά χρόνια και στο Τόκιο. Στην Ελλάδα, πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικών στο Πάντειο και λίγο αργότερα έπιασε δουλειά σε τράπεζα.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Taste», ο γνωστός σεφ δούλεψε κάποιο διάστημα στην τράπεζα μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί πότε μπήκε μέσα του το μικρόβιο της μαγειρικής:
«Η πρώτη μου επαφή ήταν στο "48" με τον Χριστόφορο Πέσκια, όταν δεν ήξερα ακόμα τι θα κάνω με την ζωή μου, αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν το 2005. Νωρίτερα, ήθελα να γίνω δοκιμαστής φαγητού, αλλά αυτό ήταν σε μια άλλη σφαίρα πιο μικρή, ρομαντική και ροζ.Η απόφαση του "πάμε επαγγελματικά" έγινε όταν πήρα το πτυχίο μου, τελείωσα με τον στρατό και είπα "τώρα τι κάνουμε; Κάνω ένα μεταπτυχιακό ή ασχολούμαι επαγγελματικά με το πτυχίο μου ή ασχολούμαι με την μαγειρική για να μην μου μείνει απωθημένο". Αυτές ήταν και οι 3 επιλογές που έβλεπα τότε», δήλωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
Σύγκρουση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ: Τα λεφτόδεντρα και το... βραβείο διαστρέβλωσης
Ανησυχία στον Καναδά για τη γρίπη των πτηνών: Βρήκαν μετάλλαξη του ιού σε έφηβο - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
Ξεροβόρι και κρύο: Ψυχρή εισβολή με ανέμους και χιόνια από την Κυριακή - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
Άμφισσα: Βρέφος πέθανε στη γέννα - Λάθος χειρισμό του μαιευτήρα καταγγέλλει η οικογένεια - «Η μητέρα έχασε πολύ αίμα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr