Τα πατριωτικά εµβατήρια γράφονται για να ενώνουν κι όχι για να διχάζουν
Είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στην απελευθέρωση της Μακεδονίας στους Βαλκανικούς Πολέµους του 1912-1913🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα πατριωτικά εµβατήρια γράφονται για να ενώνουν -και όχι για να διχάζουν- τους λαούς. Ενα τέτοιο είναι το περίφηµο «Μακεδονία ξακουστή», που δονεί τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες, πέρα και πάνω από την όποια Συµφωνία µε τα Σκόπια.
Είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στην απελευθέρωση της Μακεδονίας στους Βαλκανικούς Πολέµους του 1912-1913, ένα εµβατήριο που ανήκει σε όλους τους Ελληνες, ανεξαρτήτως του αν συµφωνούν ή διαφωνούν µε τη Συµφωνία των Πρεσπών. Και, βεβαίως, δεν υπάρχει αναφορά στη Συµφωνία περί απαγόρευσης του συγκεκριµένου τραγουδιού.
Το περιστατικό µε τον αλεξιπτωτιστή αφορούσε την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, και όχι την επιλογή του να τραγουδήσει το συγκεκριµένο τραγούδι κατά την πτώση του µε το αλεξίπτωτο. Με την έννοια αυτή, η δήλωση τοµεάρχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ότι «στην παρέλαση θα τραγουδάµε το συγκεκριµένο τραγούδι» δίνει την εντύπωση µιας προσπάθειας διχασµού του ελληνικού λαού: από τη µία πλευρά οι πατριώτες, που τραγουδούν «Μακεδονία ξακουστή», και από την άλλη οι µειοδότες, που προσπαθούν τάχα να το απαγορεύσουν.
Τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι η Συµφωνία ισχύει – και θα εξακολουθήσει να ισχύει και µε κυβέρνηση Ν∆. Εποµένως, δεν πρέπει να κατασκευάζονται διαφορές που διχάζουν την ελληνική κοινωνία. Ολοι θα τραγουδάµε το «Μακεδονία ξακουστή» – και ο καθένας θα έχει τη γνώµη του για τις Πρέσπες.
Νέα όπλα και πυρηνικές απειλές - Πόσο άλλαξαν τα δεδομένα του πολέμου στην Ουκρανία σε μια εβδομάδα
«Κίνημα Δημοκρατίας» το όνομα του νέου κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη
Μανούσος Μανουσάκης: Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών - Καταρρακωμένη η σύζυγός του
Ποιος φοβάται τη woke κουλτούρα;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr