article background image

Ήταν της μοίρας τους γραφτό να συναντηθούν οι δρόμοι τους. Όσα εμπόδια κι αν υπήρξαν, όσες φορές κι αν είπε «όχι» η μία ή η άλλη πλευρά, όσο κι αν οι συγκυρίες τους κρατούσαν μακριά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

Η αγάπη άργησε 13 χρόνια στη σχέση του Κιλιάν Μπαπέ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ταλέντο του μικρού Κιλιάν ξεχείλιζε απ’ τα παιδικά του χρόνια. Ήταν μόλις 11 ετών όταν οι Μαδριλένοι τον κάλεσαν στο αθλητικό κέντρο της ομάδας για να προπονηθεί με την ομάδα κάτω των 12 ετών. Οι Μερένχες προσπάθησαν να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους από πολύ νωρίς θέλοντας να τον «δέσουν» στο Μπερναμπέου. Όμως η οικογένειά του δεν ήταν θετική στη μετακόμιση στη Μαδρίτη.

Ο σπόρος μόλις είχε πέσει… Τη μέρα που ο μικρός Κιλιάν περπάτησε στους διαδρόμους του Βαλδεμπέμπας, της αθλητικής πολιτείας της Ρεάλ Μαδρίτης, ήξερε ότι μια ημέρα θα επέστρεφε. Ήταν κι εκείνη η -ιστορική πια- φωτογραφία που είχε βγάλει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον απόλυτο σταρ της Βασίλισσας εκείνη την εποχή.

Ο Μπαπέ μεγάλωσε με τις αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο στο προσκεφάλι του. Το παιδικό του δωμάτιο ήταν γεμάτο από CR7, τον ποδοσφαιρικό του ήρωα. Κι εκείνη τη μέρα που στάθηκε δίπλα του περήφανος για να φωτογραφηθούν μαζί, ήταν η μέρα που έδειξε το μέλλον. Μάλιστα ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν εκείνος που έβγαλε την περιβόητη φωτογραφία!

Βρέθηκαν κοντά πολλές φορές

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Μπαπέ και η Ρεάλ βρέθηκαν πολύ κοντά άλλες 2-3 φορές. Το 2013, σε ηλικία 14 ετών, επέλεξε την ασφάλεια της πατρίδας του και την προοπτική της Μονακό, που έστρωσε χρυσάφι στα πόδια ενός παιδιού που έδειχνε ότι έχει την προοπτική για να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο. Ήταν μόλις 16 ετών και 347 ημερών όταν πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του, σπάζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Τιερί Ανρί.

Σε δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα των Μονεγάσκων πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του σκοράροντας 27 γκολ σε 60 αγώνες, ενώ σήκωσε και το πρωτάθλημα του 2017. Στις 31 Αυγούστου 2017, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε δικό της τον 19χρονο Μπαπέ με το ποσό ρεκόρ των 180 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση καθώς έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή νεαρού ποδοσφαιριστή και η δεύτερη πιο ακριβή συνολικά στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά τη μετακίνηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί. Η Ρεάλ προσπάθησε και τότε να μπει σφήνα στη μεταγραφή αλλά τα… πετροδόλαρα κέρδισαν.

Έμεινε στο Παρίσι για επτά χρόνια γράφοντας ιστορία με τη φανέλα της Παρί. Οι επιδόσεις του υπήρξαν μυθικές όπως καταδεικνύουν τα 256 γκολ σε 308 αγώνες, τα έξι πρωταθλήματα, τα τέσσερα Κύπελλα και τα δύο Λιγκ Καπ. Το μόνο που του έλειψε ήταν η διάκριση στο Champions League. Έφτασε μία φορά στον τελικό το 2020 αλλά ηττήθηκε απ’ την Μπάγερν Μονάχου.

Αυτός υπήρξε ένας απ’ τους βασικούς λόγους για τους οποίους ήθελε σαν… τρελός τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα θρύλο των 15 Champions League/Πρωταθλητριών. Έχοντας δει πόσο γιγαντώθηκε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου το είδωλό του, ο μέγας Κριστιάνο Ρονάλντο, γρήγορα αντιλήφθηκε ότι εκεί ήταν γραμμένο το μέλλον του. Κάτι ανάλογο ένιωσε και ο οξυδερκής πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος στο πρόσωπο του Μπαπέ βρήκε τον επόμενο… Κριστιάνο. Τον επόμενο απόλυτο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Ολόλευκη φανέλα με αστέρια

Άλλωστε η Ρεάλ δεν είναι μόνο η λευκή φανέλα της, η ιστορία της και η επιτυχία της στο Champions League. Είναι και τα μεγάλα αστέρια της, που πάντοτε έκαναν ακόμα πιο γυαλιστερή την εντυπωσιακή ολόλευκη εμφάνισή της: από τον Πούσκας, τον Ντι Στέφανο και τον Μπουντραγκένιο μέχρι τον Ζιντάν, τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο και τον Πορτογάλο Ρονάλντο. Διότι η Ρεάλ εκτός των άλλων είναι και οι… Γκαλάκτικος που πάντοτε προσέλκυε στο δυναμικό της. Και ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ένας τέτοιος που έρχεται για να γιγαντωθεί ο ίδιος αλλά και για να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τον μύθο της Βασίλισσας.

Οι δυο πλευρές ήρθαν κοντά και την άνοιξη του 2022, οπότε είχαν συζητήσει και πάλι το ενδεχόμενο μεταγραφής. Δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και ο Μπαπέ ανανέωσε με την Παρί. Ήδη όμως γνώριζε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία ανανέωση με τους Παριζιάνους, τους οποίους ενημέρωσε ότι επρόκειτο να αποχωρήσει. Η Παρί προσπάθησε πάση θυσία να τον κρατήσει στο Παρκ ντε Πρενς όμως ο Μπαπέ είχε ήδη προαποφασίσει πως σύντομα θα φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ. Δεν συνέβη το καλοκαίρι του 2023, οπότε οι δύο πλευρές ήρθαν και πάλι πολύ κοντά, αλλά συνέβη έναν χρόνο αργότερα.

Έγινε στο καλύτερο timing και για τον ίδιο (στο μεσοδιάστημα το brand του Μπαπέ μεγάλωσε περισσότερο με την κατάκτηση ενός Μουντιάλ το 2018 και με τη συμμετοχή σε έναν δεύτερο τελικό το 2022 οπότε πέτυχε χατ τρικ) και για την ομάδα, αφού η Ρεάλ τον απέκτησε ως ελεύθερο. Αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του Φλορεντίνο Πέρεθ το γεγονός πως έκανε δικό του τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο δίχως να χρειαστεί να διαπραγματευτεί και να μπει σε παζάρια με την Παρί, που είχε μηδενικό κέρδος. Βεβαίως πρόσφερε απλόχερα ένα μπόνους υπογραφής 100 εκατ. ευρώ στον Μπαπέ, όμως είναι σίγουρο πως η Παρί θα αξίωνε σχεδόν τα διπλάσια για να τον πουλήσει. Άρα και πάλι κερδισμένη βγήκε η Ρεάλ, που προσθέτει στην πλειάδα των σταρ που διαθέτει, το απόλυτο επιθετικό όπλο.

Ο Μπαπέ έρχεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που προκαλεί ήδη… τρόμο στους αντιπάλους και μόνο στην ιδέα ότι θα έχει στην ίδια ενδεκάδα τον Βινίσιους, τον Μπέλιγχαμ και τον Μπαπέ. Το παραδέχτηκε μέχρι και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είπε: «Ως οπαδός της Μπαρτσελόνα, δεν είναι καλά νέα να βλέπεις τον Κιλιάν Μπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης…».

Ομαδάρα πενταετίας

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, διότι η Ρεάλ επί της ουσίας χτίζει και ενισχύει την… ομαδάρα της επόμενης (τουλάχιστον) πενταετίας. Ο Μπαπέ μπαίνει στο Μπερναμπέου στα 25 του και έχει μπροστά του μια χρυσή πενταετία. Ο Βινίσιους είναι 23, όσο και ο Ροντρίγκο. Ο Μπέλιγχαμ είναι 20, ο Καμαβινγκά 21, ο Τσουαμενί 24, ο Βαλβέρδε 25, ο Μιλιτάο 26, ενώ προστίθεται στην εξίσωση και ο 17χρονος υπερταλαντούχος Βραζιλιάνος Εντρίκ, και ενδεχομένως μπορεί να αποκτηθεί και ο 23χρονος Ντέιβις από την Μπάγερν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με ποδοσφαιρική λογική και προοπτική και κυρίως δίχως να χαλάει η ισορροπία της ομάδας, όπως είχε επί παραδείγματι συμβεί επί των ημερών των θρυλικών Γκαλάκτικος (Ρονάλντο, Ζιντάν, Φίγκο, Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ κλπ). Το εγγυάται και η παρουσία του πολυνίκη μαέστρου Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος, αν μη τι άλλο, ξέρει και έχει τον τρόπο για να διατηρήσει τη λογική στο Μπερναμπέου.

Είναι αλήθεια πως μολονότι ποτέ και καμία υπέρλαμπρη ομάδα αστέρων δεν είχε «υπογράψει» συμβόλαιο με την επιτυχία και τους τίτλους, τούτη η εκδοχή της Βασίλισσας δείχνει σχεδόν καταδικασμένη για να πετύχει…