Απόγνωση για το ελαιόλαδο: Το κόλπο για να μην ανιχνεύεται εύκολα η νοθεία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
![Ελαιόλαδο (Pixabay)](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/a54096ce-4b7a-48cb-a2df-1df258751887.jpg)
Όλο και πιο συχνή γίνεται η νόθευση του ελαιόλαδου, την ώρα που η τιμή του έχει πάρει την ανηφόρα. Γεωπόνος και βιοτεχνολόγος εξηγεί μία μέθοδο που είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί.
Το κόλπο που δύσκολα εντοπίζεται
Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος και βιοτεχνολόγος στο ELGO «Δήμητρα», μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο δύσκολα τρόφιμα, γιατί μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με άλλα έλαια και να πλασαριστεί στην αγορά σαν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το χρώμα στο ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να θεωρείται ενδεικτικό κριτήριο στο εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία.
Επίσης, ο κ. Κάτσαρης ανέφερε ότι αν το ελαιόλαδο προσμιχθεί με ένα 10% ηλιελαίου δεν είναι δυνατό να ανιχνευθεί η νοθεία ούτε γευστικά ούτε με την όσφρηση, παρά μόνο με χημικές αναλύσεις.
Καταλήγοντας τόνισε: «Το ελαιόλαδο είναι η μοναδική λιπαρή ύλη που έχει πολυφαινόλες, οπότε μία εύκολη τεχνική ώστε να ανιχνεύσουμε αν είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι να γίνει ανάλυση στις πολυφαινόλες».
«Αυτογκόλ» των Γάλλων απ' τα... αποδυτήρια - Εξαφάνισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την τελετή έναρξης!
Τροχαίο στη Μεσσηνία: Πώς σημειώθηκε η αδιανόητη διπλή οικογενειακή τραγωδία – Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο οδηγός της νταλίκας
Ιρανοί, Ρώσοι ή κάποιος άλλος; Ποιος βρίσκεται τελικά πίσω από το σαμποτάζ στα τρένα της Γαλλίας; Ανάλυση Guardian
Μέταλ και όπερα… μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Μοναδικό σόου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr