Κατασκευαστές Ταμειακών Συστημάτων: Να γίνει διασύνδεση με το Server της ΑΑΔΕ
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων, μετά το θέμα για το παράνομο λογισμικό που διέγραφε αποδείξεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν στον τίτλο τους, τη φράση «πειραγμένες Ταμειακές Μηχανές», το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει κακόβουλα τα δημοσιεύματα.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οποιαδήποτε επιχειρούμενη παραποίηση στοιχείων μέσω του λογισμικού θα είχε αναιρεθεί, αν είχε υλοποιηθεί η πολυσυζητημένη διασύνδεση των Ταμειακών Συστημάτων με το Server της ΑΑΔΕ.
Συγκεκριμένα διευκρινίζονται από το σύνδεσμο τα ακόλουθα:
«...Αφενός το άρθρο που ακολουθεί τα σχετικά δημοσιεύματα σε καμιά περίπτωση δεν επιβεβαιώνει τον τίτλο του, αφού αντιθέτως στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι μέσω παράνομου λογισμικού που εγκαθίσταται στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της επιχείρησης, παραποιούνται τα αντίγραφα των αποδείξεων που φυλάσσονται στον υπολογιστή.
Αφετέρου, όλες αυτές οι παράνομες επεμβάσεις, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τις Ταμειακές Μηχανές, αλλά το λογισμικό που εγκαθίσταται στον Η/Υ και παρεμβάλλεται μεταξύ του εμπορικού προγράμματος και του φορολογικού μηχανισμού (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων - ΕΑΦΔΣΣ).
Να σημειωθεί ότι ουδέποτε έως σήμερα, από τότε που καθιερώθηκαν οι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (1989), δεν έχει αναφερθεί από τις φορολογικές ελεγκτικές αρχές, οποιοδήποτε κρούσμα παρέμβασης σε αυτές και καμιά αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων που φυλάσσονται στην ασφαλή και απαραβίαστη φορολογική μνήμη που διαθέτουν.
Ο λόγος για την απουσία τέτοιων κρουσμάτων είναι προφανής καθόσον, τα αυτόνομα συστήματα κλειστού τύπου(embedded) όπως είναι οι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές, οι Φορολογικοί Μηχανισμοί, τα Τραπεζικά Τερματικά αποδοχής καρτών (EFTPOS) και άλλα παρόμοια συστήματα που απαιτούν υψηλό βαθμό ασφάλειας, είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστούν.
Αντιθέτως, όπου στη διαδικασία ασφαλούς καταχώρησης δεδομένων, παρεμβάλλεται λογισμικό που εγκαθίσταται σε Η/Υ (όπως στη προκειμένη περίπτωση), αυτό ενδέχεται να αλλοιωθεί.
Πρέπει πάντως να τονιστεί εδώ ότι, η δυνατότητα εντοπισμού της κακόβουλης αυτής ενέργειας, παρασχέθηκε στις ελεγκτικές αρχές, χάρη στη σύγκριση των αλλοιωμένων στοιχείων με αυτά που φυλάσσονται στο Φορολογικό Μηχανισμό, το μόνο απαραβίαστο στοιχείο σε όλο το κύκλωμα της διαδικασίας έκδοσης αποδείξεων.
Τέλος να επισημάνουμε ότι η επιχειρούμενη παραποίηση στοιχείων μέσω του λογισμικού θα είχε αναιρεθεί, αν είχε υλοποιηθεί η πολυσυζητημένη διασύνδεση των Ταμειακών Συστημάτων με το Server της ΑΑΔΕ, ειδικότερα όταν από το 2014 όλα τα Ταμειακά Συστήματα διατίθενται με αυτή τη δυνατότητα και ο Server τελεί από τότε υπό πιλοτική δοκιμασία με απόλυτα επιτυχή αποτελέσματα. Το μόνο που απομένει προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η διασύνδεση είναι κάποιος να πει «συνδέστε το ταμειακό σύστημα στη "πρίζα" του ίντερνετ», τόσο απλά….
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και απόδοσης των πραγματικών περιστατικών σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί εντοπισμού παράνομου κυκλώματος με “πειραγμένες ταμειακές μηχανές” με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ, που οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτές, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα, απέδιδαν τα πραγματικά περιστατικά».
Γιατί το εύρος της συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές αναδεικνύεται σε υπαρξιακό όρο για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τα φαβορί για τον δεύτερο γύρο
Αμαλιάδα: Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τα νεκρά παιδιά της Μουρτζούκου – Τι κατέθεσε η μητέρα της 24χρονης
Σοκ στην Ιταλία: 22χρονη πέθανε μετά από πλαστική στη μύτη - Είχε βρει τον γιατρό στο Tik Tok
Premier League: Ιστορικός διασυρμός της Σίτι απ' την Τότεναμ στο Έτιχαντ με 0-4!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr