Νέο πακέτο ενίσχυσης για τον τουρισμό στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εργαζομένους και επιχειρήσεις του τουρισμού και φέρονται έτοιμοι να παρέμβουν εκ νέου έως τα μέσα Ιουνίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Κρας τεστ για τη γενικότερη εικόνα της φετινής τουριστικής κίνησης και κατ επέκταση για τις οικονομικές επιδόσεις του 2020 αποτελούν κατά το Μέγαρο Μαξίμου οι δύο εβδομάδες από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, όταν η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στους αλλοδαπούς τουρίστες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημενές πηγές, με το προ δεκαπενθημέρου πακέτο – ασπίδα για την Οικονομία, συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ, δεν εξαντλήθηκαν οι παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων. Μάλιστα, Κυριάκος Μητσοτάκης και οικονομικό επιτελείο, που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού, φέρονται έτοιμοι να παρέμβουν εκ νέου έως τα μέσα Ιουνίου, παρέχοντας πρόσθετη βοήθεια στην κατεύθυνση της διατήρησης των θέσεων εργασίας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυοφορούμενη κυβερνητική πρωτοβουλία θα αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον τουρισμό. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να να προσθέσουμε και άλλα όπλα στην φαρέτρα μας, εφ όσον χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού» είχε υπογραμμίσει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους στον πληττόμενο κλάδο.
Πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη λεπτομέρεια τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα αφορούν στο άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων εν όψει της επίσημης επανεκκίνησης του τουρισμού από τις 15 Ιουνίου και μετά.
Όπως το έθεσε ευσχήμως κατά την παρουσίαση της εγχώριας καμπάνιας για τον Τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ τριημέρου από την Αίγλη του Ζαππείου, ο φετινός στόχος είναι διττός: αφ ενός να περισωθεί το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι από την εμφανώς μικρότερη τουριστική πίτα και αφ ετέρου να αποτελέσει η φετινή διεθνής εκστρατεία μία γέφυρα, ώστε η Ελλάδα να φιγουράρει εκ νέου στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως από το 2021 και εντεύθεν. Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ενδιαφέρον την έως τώρα κίνηση στις κρατήσεις και έχουν εντοπίσει κατά πληροφορίες τα έως τώρα πλεονεκτήματα, αλλά και τις αδυναμίες.
Ειδικότερα, ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από την Βόρειο Ελλάδα, όπου οι διευκολύνσεις στον οδικό τουρισμό φαίνεται πως αποδίδουν και δεν αποκλείεται, όπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αριθμός των τουριστών να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα. Αντίθετη εικόνα στην υπόλοιπη επικράτεια και δη τη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι κρατήσεις έως τώρα δείχνουν εμφανώς μειωμένες.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr