Κόντρα στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Πολάκη
Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης έχει μηνυθεί από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη με αφορμή ανάρτηση του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Σε κοινοβουλευτική κόντρα εξελίσσεται η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υποστηρίζουν ότι πρέπει και οι δύο να οδηγηθούν ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης και τη μειοψηφία να επιθυμεί τη μη άρση της ασυλίας τους.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης έχει μηνυθεί από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη με αφορμή ανάρτηση του, στην οποία ανέφερε «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας...». Η κυρία Αδαμοπούλου έχει μηνυθεί από συνδικαλιστική ένωση της ΕΛΑΣ μετά τη φράση της «κουκουλοφόροι» «μπαχαλάκηδες» με μολότοφ υπάρχουν και στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για σχέδιο φίμωσης και περιορισμοί και κατηγόρησαν την πλειοψηφία για κοινοβουλευτική εκτροπή. Μάλιστα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε μια συνθήκη ιδιότυπης δημοκρατικής εκτροπής αλλά και εν όψη μιας επιχείρησης από τη μεριά της κυβέρνησης και της συμπολίτευσης να οικοδομηθεί αστικοδικαστικό κράτος». Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολίασε ότι η «σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα με αρνητικό πρόσημο. «Πριν 60 χρόνια στο κοινοβούλιο, Αρχηγός της Αριστεράς είχε αναφέρει από βήματος ονομαστικά το Γεώργιο Παπαδόπουλο, που τότε ήταν ταγματάρχης, ότι είχε κάνει προβοκάτσια στα τανκς του Έβρου. Είχε πει μάλιστα «προσέξτε γιατί κάτι μου λέει πως αυτός θα μας δέσει μετά από λίγο καιρό». Γιατί το αναφέρω; Διότι δε διανοήθηκε κανείς από καμία πλευρά τότε να εγκαλέσει τον βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμηση διότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την προβοκάτσια Παπαδόπουλου. Τώρα 57 χρόνια μετά κάνουμε αυτή τη συζήτηση που θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης», προσέθεσε. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο οέραν της κακουργηματικής δράσης στο δημόσιο χώρο ή της συκοφαντικής δυσφήμησης προσώπου δεν πρέπει να έρχεται για συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Στην ίδια γραμμή και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος αφού μίλησε για «δημοκρατική εκτροπή», έκανε λόγο για την προσπάθεια οικοδόμησης ενός αστυνομικοδικαστικού κράτους. «Σκοπός είναι να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης βουλευτών ώστε να περιορίσουν την κριτική τους να σιωπήσουν, να κάνουν πίσω σε θέσεις, γνώμης απόψεις πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα.
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας τόνισε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο βουλευτής μπορεί να λέει ότι θέλει για την υποστήριξη των απόψεών του αλλά δεν δικαιούται να υποπέσει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr