Διχασμένη η οικογένεια Παπανδρέου για τις Πρέσπες
Υπερ της Συμφωνίας τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου - Κατά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου - Ποια ήταν η θέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
H Συμφωνία των Πρεσπών εκτός από τριγμούς σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκαλεί διχασμό στην οικογένεια Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ εμφανίζεται θετικός απέναντι στην κύρωσή της, την ώρα που ο αδερφός του Νίκος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής όχι μόνο διαφωνεί αλλά τάσσεται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά.
«Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Από την άλλη πλευρά του ο Νίκος Παπανδρέου εμφανίζεται εκ διαμέτρου αντίθετος. Όπως δηλώνει στο newpost.gr «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».
Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ονοματολογικό των Σκοπίων
Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 1993 είχε αναφερθεί στην ονομασία των Σκοπίων. «Εδώ το βασικό θέμα, και είναι βασικό θέμα, είναι το θέμα του ονόματος, είναι το θέμα της προπαγάνδας. Γιατί το θέλει το όνομα Μακεδονία; Είναι ένα όπλο για μακροπρόθεσμη δημιουργία κράτους "μακεδονικού" που θα έχει τα Σκοπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν» έλεγε χαρακτηριστικά.
Τροχαίο στα Χανιά: Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου - «Θα ερευνηθεί εάν, πότε και τι εντολή δόθηκε»
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα: «Δεν προχωράμε χωρίς τη λίστα των ομήρων» διαμηνύει ο Νετανιάχου
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr