Μπουρχάν Μπαράν: «Η δήλωση – υπαινιγμός του Χ. Αθανασίου, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Η δήλωση - υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν «θεμιτό» να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας».
Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Και προσθέτει: «Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος»
Αθανασίου: Δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου
Στο μεταξύ σε διευκρινήσεις μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του στη σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Και προσθέτει: «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».
Οι δηλώσεις που προκάλεσαν το σάλο
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στο θέμα των αποκαλύψεων που αφορούν τις υποκλοπές και τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου επιχείρησε ουσιαστικά να υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας και όποιος έχει τη βουλευτική ιδιότητα, δίνοντας μάλιστα ως δυνητικό παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές τους οποίους μάλιστα συνέδεσε στο ίδιο υποθετικό παράδειγμα με την Τουρκία.
«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε:
«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.
- Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης φέρνουν οι παρακολουθήσεις: Ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η κυβέρνηση
- Aριστούχοι φοιτητές: Φεύγουν «τρέχοντας» για το εξωτερικό μόλις πάρουν το πτυχίο τους - Tι τους διώχνει από τη χώρα;
- Η Νύχτα των Δολοφονημένων Ποιητών: Ένα ξεχασμένο άθλιο έγκλημα - Όταν ο Στάλιν διέταξε την σφαγή εβραίων διανοούμενων
- Δεν σας αρέσει ο ήλιος; Μόνο δύο ώρες από την Αθήνα η παραλία με το όνομα αείμνηστου ηθοποιού είναι ιδανική για εσάς
Ο Σωκράτης Φάμελλος κι επίσημα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, το πρώτο μήνυμά του και το βιογραφικό του
Πανικός σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι μετά από φωτιά: Έσπαγαν τα παράθυρα
Τρόμος στην Τουρκία: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους κατά την προσγείωση - Βίντεο
Γκλέτσος για τις μπαταρίες και τις ανεμογεννήτριες: «Έμαθε ο κόσμος από αυτό το viral λάθος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr