Μεϊμαράκης: «Η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ»
«Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από Νέα Δημοκρατία» τόνισε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
«Η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ» ανέφερε σε συνέντευξή του Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από Νέα Δημοκρατία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι θα έκανε ξανά ό,τι έκανε το 2015. "Πρέπει να μείνουν τα εθνικά θέματα εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης", ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση ανήκουν πάντα στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει την άνεση και χρειάζεται να έχει το μεγαλείο να κάνει τέτοιες κινήσεις. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Όχι μόνο για το εθνικό θέμα, το μακεδονικό, αλλά και για άλλα θέματα είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση. Η ΝΔ έχει ανταποκριθεί και έχει δείξει καλή διάθεση. Επειδή πάμε σε εκλογές αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια συνεννόησης. Το εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πρώτο στάδιο είναι η συνεννόηση, η συναίνεση έρχεται μετά, αν έρθει. Συνεννόηση όμως δεν σημαίνει πλαδαρή εκλογική μάχη Έχω τη δική μου προσωπική άποψη για τα ζητήματα αντιμετώπισης της κρίσης. Η κοινωνική πλειοψηφία θα ήθελε συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα. Για τα θέματα διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει να τα προχωρούμε. Όταν συνεννοούμαστε έχουμε επιτυχίες» είπε μιλώντας περί εθνικής συνεννόησης.
«Έχουμε ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές Δεξιά-Κεντροαριστερά από τότε που επιβλήθηκε η αντίθεση μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Μετά το εξάμηνο Βαρουφάκη η ΝΔ συν΄έβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη και στην αποτροπή μιας άτακτης αποχώρησης. Πάλι το ίδιο θα έκανα αν ξαναβρισκόμασταν σε μια τέτοια συνθήκη. Οποιοι δεν συμφωνούν ας δουν τι γίνεται σήμερα στη Βρετανία. Εδώ και δυο χρόνια συζητούν να φύγουν από την ΕΕ και αδειάζουν τα ράφια στα σούπερμάρκετ. Ο ίδιος ο Ολάντ είχε πει ότι ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής στην Ελλάδα το 2015 ήταν ο Πρ. Παυλόπουλος. Το έχει πει και ο Γιούνκερ. Κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Ορθώς πράξαμε. Ψηφίσαμε συμφωνία για να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ με τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα σε εκλογές, επειδή είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης αναφορικά με τη στάση που κράτησε το καλοκαίρι του 2015.
«Πρέπει να εκφράσουμε το μέσο Έλληνα πολίτη που θέλει να είναι στην Ευρώπη, που θέλει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, πάταξη της εγκληματικότητας. Καμιά ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη ΝΔ. Μιλώ για τον μεσαίο χώρο ως κοινωνική προσέγγιση. Ο μέσος Έλληνας πολίτης επιθυμεί σύνθεση για να προχωρήσουμε μπροστά» είπε σχετικά με την ιδεολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν έχει πει επισήμως το κόμμα ότι τον ψηφίζουμε, ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου στην προεδρία της δημοκρατίας, αλλά φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Είναι ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία. Δεν έχω κρύψει την άποψή μου γι αυτό» είπε σχετικά με την προεδρική εκλογή του 2020.
Αναφορικά με τις ευρω-εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε: «Ο πήχης είναι να καταγραφεί η πιο μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Δεν υπάρχει επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου, είμαστε όλοι υποψήφιοι ισότιμοι και διεκδικούμε τον σταυρό. Ποτέ δεν ζήτησα τον αποκλεισμό κανενός (σ.σ σε ερώτηση για τον Γ. Αυτιά), διαβάζω διάφορα που γράφονται και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου, τους υποψηφίους τους μαθαίνω από τις εφημερίδες.
Εκφράζω τη δική μου πρόταση και πολιτική στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν μετέχω στην ηγετική ομάδα. Δεν συμμετείχα στη διαμόρφωση του ευρω-ψηφοδελτίου, πειθαρχώ στις αποφάσεις της ηγεσίας, είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές θέσεις μου. Είμαι ένας διαφορετικός πόλος, ως προς τα πρόσωπα που αναφέρατε (σσ Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης). Δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-κέντρου - αριστεράς όπως τις γνωρίσαμε, οι διαχωριστικές γραμμές είναι κοινωνικοπολιτικές και μπορώ να βρω πολίτες με ίδιες στη δεξιά, στην αριστερά και στο κέντρο.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της κεντροδεξιάς με την ακροδεξιά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θα ήθελα να έχει έναν κεντρικό ευρωπαϊκό ρόλο η Α. Μέρκελ και μετά το τέλος της θητείας της στην καγκελαρία της Γερμανίας».
Τέλος, σχετικά με το Νόμπελ Ειρήνης, ο κύριος Μεϊμαράκης σχολίασε πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η πρόταση για το Νόμπελ (σ.σ. υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ) μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές πολιτικές δυνάμεις και αυτό συμβαίνει. Το ΕΛΚ ήταν απέναντι στη ΝΔ στο Βουκουρέστι».
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr