Ερντογάν: Στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας βιώθηκαν απάνθρωπες σκηνές
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία για να κατηγορήσει τη χώρα μας αναφορικά με το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατηγόρησε -για άλλη μια φορά- την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε φεστιβάλ κινηματογράφου με θέμα τη μετανάστευση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι απάνθρωπες σκηνές που εκτυλίχθηκαν πέρυσι (σ.σ. μάλλον κάνει λάθος - εννοεί το Μάρτιο) στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της άποψης που έχουν ορισμένες δυτικές χώρες απέναντι στους μετανάστες».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι παρόλο που άλλες χώρες έχουν περισσότερες δυνατότητες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος το επωμίστηκε η Τουρκία, χωρίς να τηρηθούν μάλιστα οι υποσχέσεις που της δόθηκαν από την ΕΕ.
«Εμείς τους αγκαλιάσαμε όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, γλώσσας και εθνικότητας. Βοηθήσαμε τους καταπιεσμένους και τους αδικημένους που κατέφυγαν στη χώρα μας με την ίδια ευαισθησία και τις ίδιες ευκαιρίες που προσφέρουμε και στους πολίτες μας. Αν και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία δεν τηρήθηκαν, η χώρα μας αναγκάστηκε να επωμιστεί μόνη της το βάρος της παράνομης μετανάστευσης. Ενώ όσοι μετανάστες κατάφεραν να πάνε στην Ευρώπη έγιναν θύματα ρατσιστικών και εχθρικών πολιτικών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
10 χιλιάδες παιδιά αγνοούνται
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα τελευταία 8 χρόνια, 25.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, έχουν πεθάνει στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου, ενώ άγνωστη θεωρείται η τύχη 10.000 παιδιών από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.
«Αφήστε την προκατάληψη»
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προκατάληψη εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, παρόλο που σε λίγα χρόνια η συμβολή τους θα είναι μεγάλη στις χώρες που εγκαθίστανται, όπως είπε.
«Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι αφήνει νέες λέξεις στη γλώσσα μας, νέες γεύσεις στο στόμα μας και νέες σχέσεις στη μνήμη μας. Αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις μας για τη μετανάστευση, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε τη συμβολή των μεταναστών στις χώρες και τις κοινότητες που εγκαθίστανται».
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr