Κορονοϊός - μετάλλαξη: Τα γυρίζουν οι Βρετανοί επιστήμονες και αδειάζουν τον Τζόνσον
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Βρετανία έχει γλιτώσει και από τον κορονοϊό - Η χώρα κατέγραψε πάνω από 33 χιλιάδες κρούσματα και 1.300 θανάτους μέσα σε μια ημέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Οι επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία, προσπαθούν τώρα να καθησυχάσουν τους φόβους για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς στη χώρα, παρόλο που πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, σημείωσε σε δηλώσεις του πως το νέο στέλεχος του κορονοϊού είναι περισσότερο θανατηφόρο.
«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν πως είναι λίγο παράτολμο να το πει αυτό ενώ τα στοιχεία είναι σε πολύ αρχικό στάδιο», σημειώνει ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο Ουόρικ δρ. Μάικ Τιλντεσλέι. Ο ίδιος ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, σερ Πάτρικ Βάλανς, παραδέχτηκε επίσης πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τα στοιχεία.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Βρετανία έχει γλιτώσει και από τον κορονοϊό. Η χώρα κατέγραψε πάνω από 33 χιλιάδες κρούσματα και 1.300 θανάτους μέσα σε μια ημέρα.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν τηρούν τα μέτρα.
Ιταλία: Προσφυγές κατά Pfizer και AstraZeneca
Την ίδια ώρα στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ξεκαθάρισε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου, μέσω Facebook, ότι η Ιταλία θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η χώρα υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Ο Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στη μείωση του ποσοστού εμβολίων κατά του κορονοϊού που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών. «Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.
Στην Γαλλία έχουν ήδη εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο πολίτες. Η χώρα όμως μέτρησε σχεδόν 24 χιλιάδες κρούσματα και 230 νεκρούς σε 24 ώρες. Η Ακαδημία Ιατρικής προχώρησε σε μια πρωτοφανή σύσταση προς τους Γάλλους: «μην μιλάτε μέσα στα ΜΜΜ μεταξύ σας ή στα τηλέφωνα για να μην μεταδίδεται ο ιός».
Στην Ισπανία, παρά τα 43 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αρνητές της πανδημίας βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και διαδήλωσαν κατά των μέτρων και των εμβολίων. Στην Ολλανδία, η Χάγη ζει το πρώτο lockdown μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, εξαιτίας του φόβου των μεταλλάξεων.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr