Τουρκικός Τύπος: Σχέδιο προστασίας της Παλαιστίνης υπό την ηγεσία της Τουρκίας
Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν εξετάζουν ήδη τη συγκρότηση αυτής της συμμαχικής δύναμης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τη συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης υπό την ηγεσία της Τουρκίας και τη συμμετοχή φίλων μουσουλμανικών χωρών εξετάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Το επονομαζόμενο σχέδιο για την προστασία της Παλαιστίνης, που παρουσιάζει η «Γενί Σαφάκ», αφορά μία ειρηνευτική δύναμη που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στα παλαιστινιακά εδάφη, προκειμένου να προστατεύει την Παλαιστίνη αλλά και τους Άγιους Τόπους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν εξετάζουν ήδη τη συγκρότηση αυτής της συμμαχικής δύναμης, μετά από πρόταση της Άγκυρας, που έφερε στο τραπέζι του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκτός πλαισίου ΟΗΕ
Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, τους οποίους επικαλείται η ναυαρχίδα του φιλο-κυβερνητικού τύπου στην Τουρκία, απαιτείται απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να ληφθεί ένα τέτοιο βήμα. Ωστόσο, για να ληφθεί η απόφαση, τα μόνιμα μέλη του ΣΑ (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα και Ρωσία) πρέπει να λάβουν την απόφαση ομόφωνα. Ακόμη και ένα μόνο βέτο αρκεί για να σταματήσει αυτό το βήμα, το οποίο φαίνεται δύσκολο να γίνει, καθώς οι ΗΠΑ ασκούν βέτο σε όλες τις αποφάσεις κατά του Ισραήλ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς, μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση εκτός Ηνωμένων Εθνών για Παλαιστινιακή Δύναμη Προστασίας. Οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη εκδίδοντας απλά μία κοινή δήλωση. Αυτός ο συνασπισμός, με τη συναίνεση και την έγκριση της παλαιστινιακής κυβέρνησης, μπορεί να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στα παλαιστινιακά εδάφη για να προστατεύσει τόσο τον λαό όσο και τους ιερούς τόπους όλων των θρησκειών.
Ως νομική βάση μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΣΑ του ΟΗΕ δεν εφαρμόζονται από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα η καταστροφή και η σφαγή να συνεχίζονται.
Επιπλέον, η εντολή για τη συγκρότηση αυτής της δύναμης προστασίας δεν χρειάζεται να περιορίζεται στη Γάζα, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Με την έγκριση του Λιβάνου και της Ιορδανίας, που απειλούνται από το Ισραήλ, αυτές οι χώρες μπορούν επίσης να ενταχθούν στην προστατευτική ασπίδα.
Διαβάστε επίσης: Στα άκρα η κόντρα με Ερντογάν: Έρευνα εις βάρος του Ιμάμογλου από το τουρκικό ΥΠΕΣ
Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr