Πρώην ερωμένη του Τζον Φ. Κένεντι αποκαλύπτει: «Ήμουν 21 ετών και με κρατούσε απομονωμένη»
Γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ήταν ερωμένη του Κένεντι μιλά ανοιχτά για την κρυφή σχέση τους που κράτησε τέσσερα χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
«Λοιπόν γλυκειά μου, έχεις ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Ξέρεις ότι εγώ είμαι ο Τζακ Κένεντι, αλλά εγώ δεν ξέρω ποια είσαι εσύ...». Mε αυτή τη φράση ισχυρίζεται η 83χρονη Νταϊάν ντε Βεγκ (Diana de Vegh), ότι ξεκίνησε ο φλογερός ερωτικός δεσμός της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι, πριν από περίπου 63 χρόνια.
Η Ντε Βεγκ, που εργάστηκε έκτοτε ως ψυχοθεραπεύτρια, έγραψε όλη την εμπειρία της, την οποία κράτησε επτασφράγιστο μυστικό επί δεκαετίες, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο (28/30) στην Air Mail. Είχε σχέση με τον δολοφονημένο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ το 1958 όταν εκείνη ήταν 21 ετών στο κολέγιο και εκείνος ήταν γερουσιαστής με τη διπλάσια ηλικία. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Κένεντι ήταν παντρεμένος με την Τζάκι από το 1953 μέχρι το θάνατό του το 1963.
Η Ντε Βεγκ, τώρα 83 ετών, είπε ότι ο Κένεντι έλεγε συχνά ότι «είχε κάτι ιδιαίτερο» πάνω της, κάτι που ομολογουμένως τράβηξε την προσοχή του. Ανέφερε ότι χρειάστηκαν «χρόνια για να συνέλθει» από το ειδύλλιο με τον ισχυρό πολιτικό άνδρα - «σχεδόν τόσα χρόνια» όσα της πήρε για να μιλήσει ανοιχτά για την ιστορία της.
Η Ντε Βεγκ δήλωσε αργότερα στη New York Post ότι παρά τη δράση του κινήματος #MeToo, βλέπει ακόμα και σήμερα πολλές νεαρές γυναίκες να αφιερώνουν τα νιάτα τους σε μεγαλύτερους άνδρες, με στάτους, όπως έκανε και εκείνη. Και θέλει να μιλήσει ανοικτά ώστε την ιστορία της να διαβάσουν πολλές γυναίκες και να «ξυπνήσουν». Αναφορά στην εμπειρία της είχε γίνει και το 2004 στο βιβλίο της Sally Bedell Smith, «Grace and Power: The Private World of the Kennedy White House», όμως τότε είχε διατηρήσει την ανωνυμία της.
Κένεντι - Ντε Βεγκ: Η γνωριμία σε πολιτικό δείπνο το 1958
Η Ντε Βεγκ είπε ότι ήταν φοιτήτρια στο Κολέγιο Ράντκλιφ του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, όταν παρέστη στο πρώτο της πολιτικό δείπνο το 1958 στη Βοστόνη, για τον Κένεντι. Αργότερα εκείνο το βράδυ, θυμάται η Ντε Βεγκ, εκείνη και ο Κένεντι αντάλλαξαν βλέμματα από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Κάποια στιγμή, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης ζήτησε από κάποιον να δώσει την θέση του «σε έναν κουρασμένο γέρο ώστε να καθίσει δίπλα σε ένα όμορφο κορίτσι», αφήνοντας άφωνη την φοιτήτρια.
«Νεαρή γυναίκα, "μεγάλος" άνδρας. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Απογοήτευση για εκείνη, καμία συνέπεια για εκείνον» έγραψε η Ντε Βεγκ, που παραδέχεται ότι ήθελε να είναι η πιο ξεχωριστή κοντά στον Κένεντι.
Ο δεσμός τους κράτησε τέσσερα χρόνια, και κανείς δεν σκεφτόταν τις πιθανές επιπτώσεις. Εκείνη κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ και περνούσε σχεδόν απαρατήρητη στις δημόσιες συνευρέσεις. Στο διαμέρισμα του Kένεντι στη Βοστόνη περνούσαν - όπως λέει εκείνη - τις πιο προσωπικές τους στιγμές: «Αυτό ήταν σίγουρα αγάπη».
Αργότερα εγκατέλειψε το μεταπτυχιακό της και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, αφότου ο Κένεντι εκλέχθηκε πρόεδρος και εργάστηκε ως μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εντός του Λευκού Οίκου. Ο Κένεντι μάλιστα, την καλούσε στα ιδιωτικά του διαμερίσματα όταν έλειπε η Τζάκι Κένεντι και απολάμβαναν το δείπνο τους προτού πάνε στην κρεβατοκάμαρά του, για την οποία ανέφερε ότι το ψηλό σκαλιστό κρεβάτι θύμιζε «καθεδρικό ναό». Εκείνος δεν ανέφερε ποτέ τον γάμο του και εκείνη δεν ρωτούσε.
Για Κένεντι: «Με κρατούσε απομονωμένη»
Ο δεσμός κατέρρευσε και εκείνη μετακόμισε στο Παρίσι. Είχε συνειδητοποιήσει ότι στα μάτια του Κένεντι δεν ήταν τίποτε σημαντικό. «Στην πραγματικότητα, ήθελε να είμαι όσο το δυνατόν πιο απομονωμένη, μόνη στην απέραντη θάλασσα της προσοχής του». Στο Παρίσι άνοιξε μια δική της κλινική ψυχοθεραπείας.
Εκ των υστέρων, η ντε Βεγκ πιστεύει ότι ο Τζον Κένεντι την απομάκρυνε σκόπιμα από τους συνομηλίκους της, για τους οποίους είπε ότι θα «μπορούσαν να είχαν προσφέρει συναισθηματική στήριξη» αν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε. «Μα τι σκεφτόμουν» λέει η Ντε Βεγκ προσθέτοντας: «Δεν σκεφτόμουν. Ένιωθα, σαν να ήμουν μία σταρ του κινηματογράφου».
Κλείνοντας, έγραψε στο άρθρο της για τον Κένεντι: «Όταν ήμουν 20 ο Κένεντι φάνταζε σαν ο ρομαντικός ήρωας. Αλλά αυτή δεν είναι μια ρομαντική ιστορία. Τότε έτσι πίστευα. Στη σκιά αυτού του λαμπερού ανθρώπου πίστευα ότι θα έκρυβα τις ανασφάλειές μου. Τότε ήμουν νέα και θαμπωμένη, σήμερα είμαι μεγάλη και τυφλή. Προτιμώ το δεύτερο γιατί σήμερα βλέπω πιο καθαρά την αλήθεια και την ομορφιά στη ζωή των ασθενών, των φίλων και της οικογένειάς μου. Και το φως να έρχεται από μέσα ....».
Ο 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στις 12:30 τοπική ώρα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας.
Glenn Close: Στην Αθήνα η διάσημη ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς «Τεχεράνη»
Sharon Stone: Διασωληνωμένος ο ανιψιός της ηθοποιού - «Χρειαζόμαστε ένα θαύμα»
Πρεμιέρα Big Brother με Άννα Μαρία Ψυχαράκη - Παίκτρια αποκάλυψε: «Δολοφόνησαν τον σύντροφό μου»
Anya Taylor Joy: Η σταρ του Queen's Gambit ζούσε με αναψυκτικά διαίτης, τσιγάρα και καφέ
50 Χρόνια Μανώλης Μητσιάς - Μισός αιώνας με τραγούδια και ιστορίες
Λωρίδα της Γάζας: Ώρα εκεχειρίας σε τεντωμένο σχοινί - Οι απειλές Νετανιάχου, η στάση της Χαμάς και η παρέμβαση Τραμπ
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
ΗΠΑ: Σταμάτησε να λειτουργεί το TikTok – Οι χρήστες ελπίζουν σε μια παρέμβαση του Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr