Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ισραήλ-Χαμάς: Απομακρύνονται άμαχοι από τη Ράφα, ενώ η αγωνία για την επιβίωσή τους κορυφώνεται
Πώς έχασε τη ζωή του το 1,5 ετών μωρό στη Θήβα - «Φως» στα αίτια αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική
Τραγωδία στο Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα τριών τουριστών - Έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι
Το συγκινητικό «αντίο» του Μιχάλη Ρέππα στην Αννα Παναγιωτοπούλου: «Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr