Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
Νέα Δημοκρατία: Πάσχα στο χωριό με το… βλέμμα στις ευρωεκλογές για τους βουλευτές
Extra πληρωμές από το Δημόσιο στις εταιρείες για καθυστερήσεις σε έργα - Απειλείται με «ασφυξία» η Αθήνα
Πάσχα: Θα «βουλιάξουν» Αργοσαρωνικός και Κυκλάδες - Σημανικά αυξημένη η κίνηση
Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες - Υποχωρεί σταδιακά η αφρικανική σκόνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr