Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Στα ύψη η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την κάλπη: Τα εκατέρωθεν πυρά Αχτσιόγλου- Κασσελάκη και ο φόβος για τη ρήξη την επόμενη μέρα
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη για κακοκαιρία: «Προσοχή από Πελοπόννησο και πάνω» - Ποιες περιοχές θα δεχτούν το μεγαλύτερο όγκο νερού
- Καταπέλτης το κατηγορητήριο σε βάρος του Μενέντεζ: Η έρευνα συνεχίζεται, λέει ο εισαγγελέας – Θα παραιτηθεί από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων;
- AAΔΕ: Ηλεκτρονικός κλοιός για τα POS - Πρεμιέρα σήμερα για τις δηλώσεις απογραφής των παρόχων
- Airbnb: Στους 4 πιο ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς η Ελλάδα - Πρωταθλήτρια στα έσοδα
- Απαράμιλλη ομορφιά, πολύπλευρο ταλέντο: Η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό που έγινε σύμβολο με τους δικούς της όρους (Vid)
- «Χάρη σε αυτό χτίσαμε σπίτι, παντρέψαμε παιδιά»: Ο πολυμήχανος γεωπόνος που έφερε στην Ελλάδα το φρούτο – χρυσάφι

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr