Mamma mia! «Παράσιτα» χαρακτηρίζει 75χρονη μητέρα τους μεσήλικες γιους της και τους κάνει μήνυση για να φύγουν από το σπίτι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Όπως φαίνεται, ακόμα και η αγάπη της μάνας μπορεί να έχει όρια. Όρια, που αποφάσισε να βάλει μία 75χρονη στην Παβία της βόρειας Ιταλίας, η οποία κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο κατά των δύο γιων της, 40 και 42 ετών, προκειμένου οι τελευταίοι να μετακομίσουν έξω από το σπίτι της.
«Παράσιτα»
Δικαστικός υπάλληλος της Πάβια είπε στο CNN ότι, οι δύο γιοι περιγράφονται στη δικογραφία ως «παράσιτα» καθώς εξακολουθούσαν να ζουν στο διαμέρισμα της οικογένειας, χωρίς να συνεισφέρουν οικονομικά στα έξοδα του νοικοκυριού ή να βοηθούν καθόλου με τις δουλειές του σπιτιού. Η 75χρονη μητέρα, που δεν κατονομάζεται κατέθεσε αγωγή κατά των δύο μεσήλικων γιων της οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα της δίκης, είναι εργαζόμενοι.
Η Simona Caterbi που εκδίκασε την υπόθεση, τάχθηκε υπέρ της συνταξιούχου μητέρας, η οποία βρίσκεται σε διάσταση με τον πατέρα των δύο γιων και της οποίας η σύνταξη χρησιμοποιούνταν εξ΄ολοκλήρου για τη διατροφή και τη συντήρηση του σπιτιού. Όπως είπε η Caterbi, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι δύο «bamboccioni» (μεγάλοι “μπέμπηδες”) έχουν προθεσμία, έως τις 18 Δεκεμβρίου να μετακομίσουν έξω από το σπίτι. «Η νομοθεσία δε διαθέτει καμία διάταξη η οποία να αποδίδει σε ενήλικα τέκνα το άνευ όρων δικαίωμα της παραμονής στο σπίτι που ανήκει αποκλειστικά στους γονείς, παρά τη θέληση των τελευταίων, και μόνο λόγω του οικογενειακού τους δεσμού», σημείωσε.
Τι λένε οι «bamboccioni»
Οι γιοι της συνταξιούχου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Provincia Pavese, υποστήριξαν μέσω των δικηγόρων τους ότι, από τον νόμο, οι Ιταλοί γονείς είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν τα παιδιά τους για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Η Caterbi στην απόφασή της επικαλέστηκε την ισχύουσα νομοθεσία και συμφώνησε ότι «αρχικά η παραμονή στο ακίνητο θα μπορούσε να θεωρηθεί βάσιμη, με δεδομένο ότι, ο νόμος, βασίζεται στην υποχρέωση διατροφής των τέκνων, η οποία και βαρύνει τον γονέα». Ωστόσο, όπως έκρινε η δικαστής, «πλέον δεν φαίνεται δικαιολογημένη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι, οι δύο εναγόμενοι είναι άτομα άνω των 40 ετών και, από μία ηλικία κι έπειτα, τα τέκνα δεν μπορούν να περιμένουν από τους γονείς τους να εξακολουθήσουν να φέρουν την υποχρέωση της διατροφής τους, πέραν μη εύλογων ορίων». Ο δικηγόρων των δύο μεσήλικων γιων, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι, οι πελάτες του, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.
Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση «mammoni» (ιταλικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ενήλικες άνδρες που εξαρτώνται υπερβολικά από τις μητέρες τους) εμφανίζεται στα δικαστήρια της Ιταλίας. Το 2020, ως το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έφτασε 35χρονος άνδρας ο οποίος εργαζόταν ως καθηγητής μουσικής με μερική απασχόληση και εξακολουθούσε να περιμένει από τους γονείς του οικονομική στήριξη αφού, όπως υποστήριξε, δεν ήταν σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό του με τον ετήσιο μισθό των 20.000 ευρώ.
Τι λένε τα στοιχεία της Eurostat
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2022, στην Ιταλία, κατά μέσο όρο οι άνθρωποι φεύγουν από το πατρικό τους στην ηλικία των 30 ετών. Στην υψηλότερη θέση της ΕΕ βρίσκεται η Κροατία , με μέσο όρο ηλικίας τα 33,4 έτη. Στον αντίποδα, σε Φινλανδία, Σουηδία και Δανία, η μέση ηλικία για να φύγει κανείς από το πατρικό του είναι τα 21 έτη.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr