Τελικά έδωσαν το Γκίνες στον Γάλλο για τον Πύργο του Άιφελ από 700.000 σπίρτα
Για ποιο λόγο τον απέρριψε αρχικά η αρμόδια επιτροπή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μετά το αρχικό μούδιασμα της απόρριψης των υπευθύνων για τα Ρεκόρ Γκίνες, ο Richard Plaud κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη θέση στη λίστα!
Ο Richard Plaud που για 8 χρόνια κατασκεύαζε τον πιο ψηλό Πύργο του Άιφελ από 700.000 σπίρτα τελικά κατάφερε να πάρει μία θέση στο Ρεκόρ Γκίνες καθώς οι υπεύθυνοι αναγνώρισαν ότι ήταν υπερβολικοί ως προς την πρώτη τους αντίδραση. Να απορρίψουν δηλαδή την προσπάθειά του και μάλιστα του ζήτησαν και συγγνώμη για την αναστάτωση που του προκάλεσαν.
«Ήμασταν υπερβολικοί»
«Θεωρούμε πολύ σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σχολαστικοί όταν εξετάζουμε τις αποδείξεις γιατί η διαδικασία αυτή είναι η απόδειξη της ισότητας απέναντι σε όσους επιχειρούν ένα Ρεκόρ Γκίνες παντού στον κόσμο. Ωστόσο αφού ενημερωθήκαμε περισσότερο για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή σπίρτων και μετά από επανεξέταση των παρόμοιων ρεκόρ που έχουμε αναγνωρίσει, φαίνεται ότι ήμασταν υπερβολικοί στην εφαρμογή των κανόνων σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε στο Sky News εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες.
«Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε το Ρεκόρ Γκίνες στον Richard και επίσης διορθώσαμε ορισμένες αντιφάσεις στους κανόνες μας και πλέον επιτρέπεται τα σπίρτα να κόβονται και να σχηματίζονται όπως κρίνουν οι μοντελιστές» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Τι προηγήθηκε
Γνωστός για όλους τους λάθος λόγους έγινε αρχικά ο Γάλλος Richard Plaud καθώς, η προσπάθειά του να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, δεν στέφθηκε με επιτυχία, παρότι, ο ίδιος, έφερε εις πέρας το φιλόδοξο σχέδιό του. Τι συνέβη, όμως;
Ο Plaud αποφάσισε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες φτιάχνοντας ένα ομοίωμα του πύργου του Άιφελ, από 700.000 σπίρτα. Το ύψος της κατασκευής θα ήταν 7,19 μέτρα. Και, πράγματι τα κατάφερε, όμως, το μεγαλόπνοο σχέδιό του, δεν πήγε όπως επιθυμούσε.
Η επιτροπή του Ρεκόρ Γκίνες ακύρωσε τη συμμετοχή του καθώς, όπως ισχυρίστηκε, τα σπίρτα που χρησιμοποίησε ο Plaud δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο. Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι, μετά από τόση επεξεργασία, δε φαινόταν ότι πρόκειται για σπίρτα. Ο 47χρονος Γάλλος παρουσίασε το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου – ημερομηνία που αποτέλεσε και την 100η επέτειο από τον θάνατο του μηχανικού που κατασκεύασε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού.
«Ακατανόητο και άδικο»
Πάντως, ο ίδιος ο Plaud εξοργίστηκε με την απόφαση της επιτροπής, καθώς, η ολοκλήρωση του φιλόδοξου πρότζεκτ του πήρε συνολικά 8 χρόνια. Μιλώντας στους Times σημείωσε ότι, «είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό, ακατανόητο και άδικο», ενώ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι, όλη αυτή η προσπάθεια, απορρίφθηκε για γραφειοκρατικούς λόγους.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr