Σοκ στη Βρετανία: Φοιτήτρια έλαβε λάθος email και έδωσε τέλος στη ζωή της
Ζήτησε συγγνώμη το πανεπιστήμιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η Mared από το Menai Bridge της Ουαλίας βρέθηκε νεκρή στις 8 Ιουλίου 2020, μετά τη βουτιά θανάτου από την γέφυρα Britannia. Η φοιτήτρια έβαλε τέλος στην ζωή της επειδή έλαβε ένα λάθος email από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.
Ζήτησε συγγνώμη το πανεπιστήμιο
Όλα ξεκίνησαν όταν η 21χρονη Mared Foulkes από την Ουαλία, έλαβε email από το πανεπιστήμιο που την ενημέρωνε πως είχε αποτύχει σε μία εξέταση και για αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο τρίτο έτος των σπουδών της πάνω στην Φαρμακευτική.
Σύμφωνα με την Daily Mail, στο email αναγραφόταν πως η 21χρονη είχε αποτύχει με βαθμολογία 39%. Δυστυχώς, το email ήταν λάθος διατυπωμένο αφού η Mared είχε γράψει 62% και στην πραγματικότητα είχε περάσει. Έτσι, η μαθήτρια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την αποτυχία στις εξετάσεις και αυτοκτόνησε.
Από την πλευρά του, το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς, Iona και Glyngwyn Foulkes και υποσχέθηκε να απλοποιήσει τη διαδικασία ανακοινώσεων των βαθμολογιών.
Ωστόσο, οι γονείς της αδικοχαμένης 21χρονης επιμένουν πως δεν έχουν γίνει αρκετά και καλούν τα πανεπιστήμια να αναλάβουν δράση για να μην συμβούν ξανά παρερμηνείες που ενδέχεται να οδηγήσουν φοιτητές στο απονενοημένο διάβημα.
Είχε επισκεφτεί υπηρεσία υποστήριξης ψυχικής υγείας
Εννέα μήνες πριν οδηγηθεί στο απονενοημένο διάβημα, η 21χρονη είχε επισκεφτεί υπηρεσία υποστήριξης ψυχικής υγείας, αλλά δεν είχε μιλήσει στους γονείς της, οι οποίοι το έμαθαν μετά τον θάνατό της.
Η αναπληρώτρια ιατροδικαστής της βορειοδυτικής Ουαλίας, Katie Sutherland, δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ κοινοποίησε τα αποτελέσματα ήταν «περίπλοκος».
«Για τους 100»
«Έχασαν μια φοιτήτρια, αλλά εγώ έχασα ένα πολύ, πολύ γλυκό κορίτσι. Πρέπει να περνάω από τον τάφο της κάθε μέρα, πρέπει (το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ) να το κάνει αυτό;», δήλωσε η μητέρα της.
Η οικογένεια της Mared συμμετέχει τώρα στην εκστρατεία «Για τους 100» η οποία αφορά οικογένειες που ζητούν καλύτερη φροντίδα για τους φοιτητές από τα πανεπιστήμιά τους.
Το «100» αντιπροσωπεύει τον αριθμό των φοιτητών που αυτοκτονούν κάθε χρόνο στη Βρετανία.
Δεκατρείς γυναικοκτονίες από τις αρχές του 2024: Τα στοιχεία-σοκ για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα
Επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Το «παγωμένο» κλίμα και η θερμή χειραψία με τον Μπάιντεν στις κάμερες – Τι συζήτησαν οι δυο άνδρες
Οι αναφορές της ΕΥΠ για τις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας πριν το πραξικόπημα: «Ο Μακάριος εκβιάζει την Ελληνικήν Κυβέρνησιν»
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Μπροστά σε 60.000 κόσμο πάμε μόνο για τη νίκη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr