Ρώσος πρέσβης: Ανησυχώ για τα Βαλκάνια - Μην εμπιστεύεστε τη ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα
«Το σύστημα S-400 που παρέλαβε η Τουρκία από τη Ρωσία, δεν απειλεί την Ελλάδα καθότι δεν είναι ένα επιθετικό όπλο, αλλά καθαρά αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα» τόνισε ο Βλαντιμίρ Τσιζόφ, πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Νέες «βόμβες» κατά του ΝΑΤΟ εξαπολύει μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα Sputnik.gr ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε. Βλαντίμιρ Τσιζόφ.
«Ποτέ μην εμπιστεύεστε την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ. Θα έλεγα, επίσης, ότι το S-400 δεν είναι ένα επιθετικό όπλο. Είναι ένα καθαρά αμυντικό, αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Δεν μπορείτε να επιτεθείτε σε κανέναν με πυραύλους άμυνας, μόνο σε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο που έχει κάνει εισβολή, ή σε έναν πύραυλο. Η Ελλάδα το γνωρίζει πολύ καλά, επειδή έχει στην κατοχή της το αντι-αεροπορικό σύστημα S-300, το οποίο είναι παλαιότερη έκδοση του ίδιου συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο κ. Τσιζόφ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει η Ρωσία στις εντάσεις και διενέξεις Ελλάδας - Τουρκίας και Τουρκίας - Κύπρου, πέραν του ΟΗΕ, αν αυτές το ζητήσουν.
«Ακόμα δεν έχουμε ακούσει τα αιτήματα των τριών χωρών, προς τη Ρωσία για την παροχή κάποιας βοήθειας, πέρα από ό, τι συμβαίνει στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε ότι το σύστημα S-400 που παρέλαβε η Τουρκία από τη Ρωσία, δεν απειλεί την Ελλάδα καθότι δεν είναι ένα επιθετικό όπλο, αλλά καθαρά αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Σχολιάζοντας την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, ανέφερε ότι «αυξάνει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα όσον αφορά τις βάσεις και τον αριθμό των ασκήσεων».
Ακόμη, έκανε λόγο για μια εικόνα στα Βαλκάνια που «προκαλεί μεγάλη ανησυχία». «Κοιτάξτε τι συμβαίνει, για παράδειγμα, με τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας που ξεκίνησε αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έφτασε σε αδιέξοδο, ας το παραδεχτούμε», είπε, ενώ υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν μια σταθερή βάση που δεν μπορεί να καταστραφεί από οποιοδήποτε διεθνή παράγοντα. «Τα προβλήματα που προκύπτουν στις διμερείς σχέσεις μας, δεν είναι σίγουρα ανυπέρβλητα και οι δύο χώρες είναι σε θέση να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες», σχολίασε ο κ. Τσιζόφ.
Κληθείς να τοποθετηθεί για τη διένεξη Κούρδων - Τούρκων, απάντησε ότι οι Κούρδοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε λύση σχετικά με τη Συρία. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει το νόμιμο ενδιαφέρον να εξασφαλίσει τα νότια σύνορά της.
Εξέφρασε δε τη λύπη του για το σχίσμα στην Ορθοδοξία. «Φυσικά, αυτή η κίνηση δεν προάγει την ενότητα της Ορθοδοξίας. Όντας ο ίδιος Ορθόδοξος Χριστιανός, ενοχλήθηκα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, αυτό πρέπει να είναι θέμα ανησυχίας για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γάζα: Οι επόμενες κινήσεις μετά την επίτευξη της εύθραυστης εκεχειρία – Τι προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Προ των πυλών του Λευκού Οίκου ο Τραμπ: Το τελετουργικό της ορκωμοσίας, οι πρώτες αποφάσεις και οι διεθνείς αντιδράσεις
Καίτη Γκρέυ: Ο θρύλος του λαϊκού τραγουδιού που έζησε για να τραγουδάει
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έκαναν παύση από τις βασιλικές υποχρεώσεις - Για σκι μαζί με τα παιδιά τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr