Πού αλλού θα δημιουργούσαν σοκολάτα που λαμπυρίζει αν όχι στην Ελβετία; (vid)
Αυτή τη φορά, οι Ελβετοί ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι Ελβετοί θεωρούνται οι παγκόσμιοι «μάστορες» στην παρασκευή σοκολατούχων προϊόντων και όχι άδικα. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασαν ακόμη και τους εαυτούς τους αφού παρασκεύασαν μια «πολύχρωμη» σοκολάτα που λαμπυρίζει σαν ουράνιο τόξο, χωρίς μάλιστα να περιέχει τεχνητά πρόσθετα και χρωστικές ουσίες.
Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις επιστήμονες από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης συζήτησαν στη διάρκεια ενός διαλείμματός τους πώς θα μπορούσαν να φτιάξουν μια πολύχρωμη σοκολάτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοκιμάσουν - αρχικά - βρώσιμες επιστρώσεις χρυσού και οξειδίου του τιτανίου, αλλά αυτό έκανε τις σοκολάτες χρυσοκίτρινες ή μπλε και δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έτσι στην αγορά.
Γι' αυτό, υιοθέτησαν την ιδέα μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας, η οποία τους πρότεινε να αλλάξουν τη δομή της επιφάνειας της σοκολάτας μ' ένα αποτύπωμα επιφανείας (surface imprint), που την κάνει να λαμπυρίζει, με αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «δομικό χρώμα». Λίγο έως πολύ, πρόκειται για μία διαδικασία που μοιάζει με εκείνη που ακολουθεί ο χαμαιλέοντας όταν θέλει να αλλάξει δέρμα. Αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν, λοιπόν, τη σοκολάτα - ουράνιο τόξο, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες για το πώς θα μπορέσει να γίνει η παρασκευή τους εφαρμόσιμη σε βιομηχανική κλίμακα και να βρεθεί η πολύχρωμη σοκολάτα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι μόνο.
«Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96
«Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο
«Καλησπέρα στον κανέναν»: Άδεια η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



