Κορονοϊός: Μια 97χρονη στη Βραζιλία η γηραιότερη ασθενής στη χώρα που νίκησε τον ιό
Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι 1.223 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα λόγω της πανδημίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Όταν η 97χρονη Βραζιλιάνα Τζίνα Νταλ Κολέτο διακομίστηκε με συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο την 1η Απριλίου λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρει να επιβιώσει. Όμως την Κυριακή 12/4 η Νταλ Κολέτο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σάο Πάολο υπό τα χειροκροτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς έγινε η γηραιότερη ασθενής που κατάφερε να αναρρώσει από την covid-19 στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.
Η αναπάντεχη ανάρρωσή της αποτελεί αχτίδα ελπίδας για τη Βραζιλία, όπου η επιδημία του κορονοϊού έφερε στο φως τις ανεπάρκειες ενός υπερφορτωμένου συστήματος υγείας και προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού και παράλληλα προστασίας της οικονομίας.
Η μοναδική επιζήσασα μιας ιταλικής οικογένειας με 11 παιδιά, η Νταλ Κολέτο ζούσε μόνη της στην πόλη Σάντος, ανακοίνωσε το νοσοκομείο. «Παρόλο που κοντεύει έναν αιώνα ζωής, η Τζίνα είναι πολύ ενεργητική και της αρέσει να περπατά, να ψωνίζει και να μαγειρεύει», αναφερόταν στην ανακοίνωση. «Έχει έξι εγγόνια και πέντε δισέγγονα». Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Νταλ Κολέτο έλαβε οξυγόνο και νοσηλεύθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι 1.223 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα λόγω της επιδημίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 22.169.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει ταχθεί κατά των μέτρων κοινωνικής απόστασης που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών αλλά και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας. Θέλει να επανεκκινήσει η οικονομία, εκτιμώντας ότι η παρατεταμένη καθολική καραντίνα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασθένεια, την οποία έχει χαρακτηρίσει «ένα κρυωματάκι». Ωστόσο, η στάση του αυτή του έχει κοστίσει σε δημοτικότητα και πολλά βράδια σε πόλεις της Βραζιλίας οι κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που ο Μπολσονάρου χειρίζεται την κρίση.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, την Κυριακή ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κορονοϊός φεύγει από τη χώρα, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του. Στη θέση του έρχεται επιπλέον ανεργία, πρόσθεσε. «Φαίνεται ότι ο ιός έχει αρχίσει να υποχωρεί, όμως η ανεργία θα έρθει … σκληρή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο πράγματα», δήλωσε ο Μπολσονάρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με θρησκευτικούς ηγέτες η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr