Όσκαρ 2022 - Will Smith: Το άστοχο σχόλιο του Chris Rock για τη σύζυγο του ηθοποιού, το χαστούκι και η μάχη με την αλωπεκία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Σοκ στο Χόλιγουντ αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την τελετή των Όσκαρ 2022 προκάλεσε το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ (Will Smith) στον κωμικό Κρις Ροκ (Chris Rock), έπειτα από ένα (εξαιρετικά άστοχο ομολογουμένως) αστείο του δεύτερου για τη σύζυγο του πρώτου.
Γουίλ Σμιθ: Γιατί χαστούκισε τον Κρις Ροκ
Τι συνέβη ακριβώς; Ο Κρις Ροκ είπε πως ανυπομονούσε για τη συνέχεια του «G.I. Jane» -ταινία όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι, με αποτέλεσμα να προκληθεί η οργισμένη αντίδραση του νικητή του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Αυτό που προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ, είναι το γεγονός ότι η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, πάσχει από αλωπεκία, και έχει απώλεια μαλλιών, με αποτέλεσμα να ξυρίσει το κεφάλι της.
Μάλιστα, η Πίνκετ Σμιθ, εμφανίζεται δημόσια για μιλήσει για όσα αντιμετωπίζει και να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Σε βίντεό της τον Δεκέμβριο του 2021, μίλησε για την αλωπεκία και τη γραμμή που είχε εντοπίσει στο κεφάλι της. «Δείτε τη γραμμή» είπε η 50χρονη, τότε, γυναίκα και έδειξε το τριχωτό της κεφαλής της.
«Τώρα θα μου είναι πιο δύσκολο να το κρύψω, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας ώστε να μην αρχίσετε τις ερωτήσεις. Η μαμά θα βάλει μερικά στρας εδώ και θα το μετατρέψω σε στέμμα» είπε.
Τι είναι η αλωπεκία
Η αλωπεκία είναι μια απρόβλεπτη καλοήθης νόσος αγνώστου αιτιολογίας στην οποία παρατηρείται η τέλεια έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως και σπάνια λόγω αγενεσίας.
Ενοχοποιούνται συχνότερα διάφοροι γενετικοί παράγοντες-κληρονομικότητα (10%-42% θετικό οικογενειακό ιστορικό), σωματικό και ψυχικό στρες, τραυματισμοί και παρατεταμένα εμπύρετα νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδοπάθειες , αναιμία, σακχαρώδης διαβήτης, μυασθένεια, ελκώδη κολίτιδα. Συσχέτιση με λοιμώξεις, φάρμακα και ψυχολογικοί παράγοντες είναι μερικά ακόμη απ τα αίτια.
Θεωρείται φυσιολογική η πτώση από 50-100 τριχών ημερησίως, εφόσον αντικαθίστανται από αντίστοιχες φυσιολογικές τρίχες. Σε κανονικές συνθήκες το 80-85% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση που διαρκεί περίπου 6 χρόνια- τότε μεγαλώνουν και είναι δυνατές και δύσκολο να βγουν από το δέρμα, το 1-2% στην καταγενή φάση που διαρκεί περίπου 1 μήνα και η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται και προοδευτικά νεκρώνεται, το 15 –20% στην τελογενή φάση όπου έχει νεκρωθεί ο βολβός (ρίζα) τους και απλά συγκρατούνται στο θύλακο μέχρι να πέσουν (διάρκεια 3-4 μήνες), και το 1-2% των τριχών είναι δυστροφικές.
Σε κάποια άτομα, όμως, η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχιακή διακύμανση. Στην πράξη, χάνουμε λιγότερες από 100 τρίχες ημερησίως. Όταν, όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη, τότε η κατάσταση είναι παθολογική, ιδιαίτερα αν οι νέες τρίχες είναι λεπτότερες και μικρότερες από αυτές που αντικαθιστούν.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr