• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κλιμάκωση ή διάλογος; Στη Νίκαια οι κρίσιμες αποφάσεις μετά το κάλεσμα Μητσοτάκη για συνάντησηΑσύλληπτη τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος ξεκλήρισε την οικογένεια της κοπέλας του επειδή τον χώρισεΠέθανε ο Peter Greene: Νεκρός στα 60 του ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   23.04.2020 17:09
Newsroom
Newsroom

Ταξιδεύοντας στην ιστορία του ευλογημένου καρπού της Μεσογείου

Μένουμε σπίτι και, παρακολουθώντας δυο ντοκιμαντέρ, περιηγούμαστε στις ελαιοφόρες περιοχές της Λακωνίας και της Λέσβου για να ανακαλύψουμε την ιστορία της ελιάς και της επεξεργασίας της, παρέα με τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Πρώτος σταθμός η Σπάρτη και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), που αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Στην περιήγηση οι θεατές παρακολουθούν τα στάδια ζωής της ελιάς και κατανοούν την άρρηκτη σύνδεσή της όχι μόνο με τις διατροφικές συνήθειες, την οικονομία, τη λατρεία, τα έθιμα, αλλά και με την ταυτότητα του τόπου μας.

moyseio_biomihanikis_elaioyrgias_lesboy.jpg
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το νοερό ταξίδι συνεχίζεται στη Λέσβο και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ, που προβάλλει τη βιομηχανική φάση της ελαιουργίας στην Ελλάδα. Το Κοινοτικό Ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής (γνωστό ως «Μηχανή του Κοινού»), που αποκατεστημένο σήμερα στεγάζει το Μουσείο, υπήρξε πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής. Ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και είχε στόχο, εκτός από τη βελτίωση της παραγωγής του ελαιολάδου, την ανάπτυξη της κοινότητας μέσω της διαχείρισης των κερδών του ελαιοτριβείου, με ευεργετικά αποτελέσματα για τον κοινωνικό ιστό και τις υποδομές της περιοχής.

Για το πρώτο ντοκιμαντέρ πατήστε εδώ

Για το δεύτερο ντοκιμαντέρ πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμη

Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!

Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους

Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο

«Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΠΙΟΠ
  • ελιά
  • ντοκιμαντέρ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr