Ψευδο - Μουφτής Ξάνθης: Ούτε οι Βούλγαροι ούτε οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν για μένα
Ο Αχμέτ Μετά ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ως Έλληνας για τη Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και αυτή είναι προσωπική, δική του άποψη»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Όσοι λένε ότι είναι ‘Πομάκοι’ πρέπει να είναι προσεκτικοί. Η γλώσσα που μιλούν είναι η γλώσσα μιας άλλης χώρας. Και αυτοί που τους προκαλούν οδηγούν αυτή την κοινωνία στην καταστροφή», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιρλίκ» ο ψευδο-μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πομακοχώρια.
Ο Αχμέτ Μετά ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ως Έλληνας για τη Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και αυτή είναι προσωπική, δική του άποψη. Η Ελλάδα υπέγραψε με την Τουρκία την ειρηνευτική συνθήκη της Αθήνας και την ειρηνευτική συνθήκη της Λωζάνης. Έκαναν ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία. Έγραψαν τη λέξη "τουρκική" στις πινακίδες των σχολείων μας. Μας έδωσαν απολυτήρια δημοτικού σχολείου ως τουρκικά δημοτικά σχολεία.
Τώρα μας λένε, ‘είσαι Έλληνας’. Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι πειστικές και δεν εκφράζουν την αλήθεια. Ο καθένας μόνος του γνωρίζει τί είναι. Ούτε ο Βούλγαρος ούτε ο Έλληνας μπορούν να αποφασίσουν για μένα», δήλωσε.
Αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Θράκη, ο ψευδο-μουφτής της Ξάνθης κατηγόρησε τα ελληνικά ΜΜΕ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν έχθρα και μίσος μεταξύ των δύο λαών.
«Δυστυχώς, ένα μέρος της Ελλάδας φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τους δύο λαούς που ζουν εδώ εχθρούς. Ερμηνεύει κάθε λέξη ως έχθρα, μνησικακία και μίσος. Ωστόσο, η μειονότητα δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Θέλουμε να ζήσουμε ως φίλοι, βάσει της ανατροφής που έχουμε πάρει από τους Οθωμανούς παππούδες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.
Ωστόσο, ένα μέρος της κοινωνίας θέλει η μειονότητα να είναι σαν τα πρόβατα, να μην μιλούν, να μην ξέρουν τί τους γίνεται, να κάνουν ότι τους λένε.
Οι επιθέσεις σε τζαμιά, στο κάλεσμα για προσευχή και στο Ισλάμ είναι τέτοια παραδείγματα. Θέλουν να μας κάνουν να αποδεχθούμε ότι δεν είναι δημοκρατικό να εκφράζουμε τα δικαιώματα των μειονοτήτων μας. Τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να μας επηρεάζουν. Απαιτούμε μόνο τα δικαιώματά μας ως μειονότητα. Θέλουμε αμοιβαιότητα. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο», ανέφερε.
ΕΝΦΙΑ: Αλλάζουν όλα - Οι περιοχές που εντάσσονται στις αντικειμενικές αξίες και οι νέες δόσεις
Κορονοϊός - Ψαλτοπούλου: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη στην Κρήτη
ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr