Μυρτώ: Στο ΣτΕ η μητέρα της - Απέρριψαν τις αγωγές για μηνιαίο επίδομα
Τα δικαστήρια απέρριψαν το αίτημα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα αναβιώσει ξανά η σκληρή ιστορία της Μυρτώς, η οποία πριν από εννιά χρόνια έπεσε θύμα βιασμού και επίθεσης.
Αποζημίωση και μηνιαίο επίδομα ζητάει η μητέρα της
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να μείνει ανάπηρη για το υπόλοιπο της ζωής της. Η άτυχη Μυρτώ, περπατώντας εκείνο το καλοκαίρι σε παραλία της Πάρου, έπεσε θύμα ενός άνδρα, ο οποίος θέλησε να της πάρει το κινητό της. Της χτύπησε το κεφάλι σε ένα βράχο, στη συνέχεια με μια ογκώδη πέτρα το κεφάλι, ασέλγησε επάνω της και εξαφανίστηκε. Η μικρή σε κωματώδη κατάσταση από τότε, δίνει τον δικό της αγώνα, όπως και η μητέρα της, Μαρία, η οποία ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα για αποζημίωση αλλά και ένα μηνιαίο επίδομα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της περίθαλψης και καθημερινής φροντίδας της κόρης της.
Τα δικαστήρια, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, απέρριψαν την αγωγή, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των οργάνων της πολιτείας για το γεγονός ότι ο δράστης μπήκε στη χώρα χωρίς έγγραφα και παρέμεινε σε αυτήν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να διαπράξει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μητέρα της 23χρονης, ως δικαστική συμπαραστάτρια της κόρης της, προσέφυγε τον περασμένο Μάιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με αίτηση που κατέθεσε στο Α’ Τμήμα του ζητεί την αναίρεση της εφετειακής απόφασης. Όπως υποστηρίζει, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει σωρεία νομικών και ουσιαστικών επιχειρημάτων. Μεταξύ άλλων, η κυρία Μαρία Κοτρώτσου υποστηρίζει πως το γεγονός ότι ο δράστης με καταγωγή από το Πακιστάν που επιτέθηκε στην κόρη της δεν ήταν σεσημασμένος, όπως επισημαίνει το Εφετείο στην απόφασή του, και δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Κατάλογο των Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών, «δεν απαλλάσσει σε καμία περίπτωση την Ελληνική Αστυνομία από τη γενικότερη υποχρέωσή της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και ειδικότερα την πρόληψη και την αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών».
Σύμφωνα ακόμη με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση αναίρεσης, το γεγονός ότι ο αλλοδαπός δράστης κατάφερε να διαβιώσει στη χώρα μας για δύο χρόνια παράνομα (χωρίς χαρτιά εισόδου και με ανασφάλιστη εργασία) «βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε», ήτοι με την απόπειρα δολοφονίας της Μυρτώς και τον βιασμό της. Ως εκ τούτου, υφίσταται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων στις οποίες προέβησαν τα όργανα της Πολιτείας και της ζημιάς που υπέστη η κόρη της, όπως αναφέρει. Με τις αιτήσεις της, η μητέρα της άτυχης κοπέλας, ζητεί ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 2.900 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα της φροντίδας της κόρης της, η οποία έχει 100% αναπηρία, μετά τις κακώσεις στον εγκέφαλο, που της προξένησε ο δράστης. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
Μαρτυρίες και εικόνες από την άγρια επίθεση ακροδεξιών σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ
Χαρά Χαραλάμπους: Η πρώτη γυναίκα κοσμητόρισσα «σπάει» στερεότυπα μισού αιώνα στο ΑΠΘ
Επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ: Αυξήθηκαν δικαιούχοι και ποσά - Παραδείγματα
ΜΜΜ: Έπιασαν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες - «κατάσκοποι» στην Αθήνα
Gordon Ramsey: Τι λέει στο Open η γιαγιά Κατίνα που βρήκε λύσσα το φαγητό του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr