Εκλογές 2019: Ζητούνται δικαστικοί αντιπρόσωποι
Σε δηµοσίους υπαλλήλους µε πτυχίο και µε δέλεαρ οικονοµικό θα στοχεύσουν για την επαρκή κάλυψη των εκλογών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Με σηµαντικά οικονοµικά κίνητρα αλλά και µέσα από τη «δεξαµενή» των δηµοσίων υπαλλήλων που έχουν πτυχίο Νοµικής ή γενικότερα πανεπιστηµιακό τίτλο, σε συνδυασµό µε στελεχική εµπειρία, θα καλυφθούν τα κενά που αναµένονται σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων για τις επικείµενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Ο κίνδυνος να µην υπάρξουν αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι ορατός, καθώς για πρώτη φορά αναµένεται να στηθούν πάνω από 40.000 εκλογικά τµήµατα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο αριθµός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από προηγούµενες φορές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάγονται εκλογές σε τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δηµοτικές, κοινοτικές). Ετσι, και προκειµένου να µην προκύψουν τεράστιες ουρές, τα εκλογικά τµήµατα -πλην εκείνων στα πολύ µικρά µέρη- θα «σπάσουν» σε Α και Β. Οποιος προσέρχεται να ψηφίσει θα πηγαίνει πρώτα στο Α, θα ψηφίζει για Ευρωκοινοβούλιο και περιφέρεια και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο Β για να ψηφίσει για δήµο και τοπική κοινότητα. Αυτό σηµαίνει διπλάσιες εφορευτικές επιτροπές και φυσικά διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Αναπληρώσεις
Ακόµη κι αν το σύνολο των δικηγόρων, συµβολαιογράφων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων δέχονταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πάλι δεν θα προέκυπτε ο επιθυµητός αριθµός των διαθεσίµων. Ο αριθµός αυτός ισούται µε εκείνον των εκλογικών τµηµάτων συν ποσοστό 15% για αναπληρώσεις, άρα 46.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι.
40.000 εκλογικά τµήµατα σε όλη τη χώρα για τις τέσσερις κάλπες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δηµοτικές, κοινοτικές)
Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι φέτος πρόκειται να δοθούν γενναίες αυξήσεις στις ειδικές αποζηµιώσεις που λαµβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το ύψος των αυξήσεων δεν έχει ανακοινωθεί επίσηµα, αλλά είναι προφανές πως αποσκοπεί στο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι απώλειες ανάµεσα στις παραπάνω κατηγορίες από κάποιους που θα προτιµούσαν να αποφύγουν την «ταλαιπωρία».
Επειδή, όµως, ούτε και έτσι διασφαλίζεται η πλήρης κάλυψη των αναγκών, µε κατεπείγουσα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση καλούνται όλα τα υπουργεία, οι αποκεντρωµένες διοικήσεις και οι περιφέρειες να καταρτίσουν έως την ερχόµενη Πέµπτη 18 Απριλίου καταστάσεις υπαλλήλων οι οποίοι να είναι:
- Μόνιµοι δηµόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή µόνιµοι υπάλληλοι της περιφέρειας που είναι πτυχιούχοι Νοµικής µε βαθµό τουλάχιστον Β.
- Πτυχιούχοι άλλων σχολών, που κατέχουν θέση προϊσταµένου τουλάχιστον τµήµατος. Ο διορισµός των δικαστικών αντιπροσώπων γίνεται από το Α’ Τµήµα του Αρείου Πάγου, βάσει ονοµαστικών καταστάσεων που θα πρέπει να έχουν φθάσει στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 18/4/19, προκειµένου να διαβιβαστούν αρµοδίως.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr