«ΠΟΠ Μαγειρική»: Ο Mανώλης Παπουτσάκης δίνει τον πρώτο λόγο στα προϊόντα
Στον νέο κύκλο της μαγειρικής σειράς της ΕΡΤ2 ο ταλαντούχος σεφ βλέπει τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ με τη δική του ματιά. Το αποτέλεσμα είναι συνταγές που πλέκουν διαφορετικές ντοπιολαλιές σε ένα νόστιμο υφαντό.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Θα τον δείτε να φτιάχνει χοιρινό με φασόλια γίγαντες-ελέφαντες από την Καστοριά και να προσθέτει στο τέλος λίγο σταμναγκάθι. Να γεμίζει τα γιορταστικά κρεατοτουρτάκια της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Χανίων, με κατσικάκι Ελασσόνας, ανεβατό Γρεβενών, Σαν Μιχάλη και γραβιέρα. Να βάζει τα ξερά σύκα του Ταξιάρχη στον χαλβά ή να φτιάχνει κέικ με πορτοκάλια από το Μάλεμε, φασκόμηλο ‒να την πάλι λίγη Κρήτη‒ και ζεστή αρωματική σάλτσα σοκολάτας. Ο Μανώλης Παπουτσάκης, καταξιωμένος σεφ και με πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, στο νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς «ΠΟΠ Μαγειρική», η οποία μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:15 από την ΕΡΤ2, μαγειρεύει με εκλεκτά προϊόντα ΠΟΠ. Και μας προτείνει τρόπους να αξιοποιήσουμε τους γευστικούς θησαυρούς του τόπου μας μέσα από ιδιαίτερες συνταγές προσαρμοσμένες στη σύγχρονη καθημερινότητα.
Καλαθάκι Λήμνου, κονσερβολιές Αμφίσσης, μήλα Ζαγοράς, μαστιχέλαιο από τη Χίο, η λίστα πάει και πάει: κάθε πιάτο που παρουσιάζεται «φωτίζει» ένα ή περισσότερα προϊόντα που φέρουν τα γαλόνια της Προστατευόμενης Αξίας Προέλευσης και αποτελούν ισχυρά πολιτιστικά στοιχεία της ταυτότητας μιας περιοχής. Είναι δεμένα με τον τόπο που τα γέννησε και τους ανθρώπους του, συμμετέχουν στις τοπικές κουζίνες και στηρίζουν την τοπική οικονομία. Μέσα από την εκπομπή μαθαίνει κανείς και για το γεωγραφικό τους περιβάλλον, την ιστορία τους, την πορεία τους στο χρόνο. Για το πώς φτάνουν από το χωράφι ή το μιτάτο στα χέρια μας. Μαζί με παραγωγούς, γεωπόνους, διαιτολόγους-διατροφολόγους, ο σεφ εξετάζει τις ιδιαιτερότητες, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και τη διατροφική τους αξία.
Όσο για τις ίδιες τις συνταγές που προτείνει, μολονότι εμπνέονται από την παράδοση βαδίζουν σε νέα, πιο σύγχρονα μαγειρικά μονοπάτια. Είναι πάντα εύκολες στην εκτέλεση κι ας διαφοροποιούνται ελάχιστα από τα πιάτα που σερβίρει στο Χαρούπι και στα Δέκα Τραπέζια, τα δυο δημοφιλή εστιατόριά του στην Θεσσαλονίκη. Τα επεισόδια που έχουν ήδη προβληθεί μπορείτε να τα δείτε μέσω της ERTflix, της ψηφιακής πλατφόρμας της δημόσιας τηλεόρασης.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr