Σπαράγγια, τα ανοιξιάτικα – Η μεγάλη, εποχική λιχουδιά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα άγρια σπαράγγια, τα πιο νόστιμα και πιο αρωματικά, ξεπετιούνται εδώ κι εκεί στις εξοχές της ελληνικής επικράτειας και αποτελούν περιζήτητο μεζέ τόσο για τη γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι μας τα χαρίζει η φύση. Αντίθετα για τα καλλιεργημένα σπαράγγια, που αφθονούν σε δεματάκια στην αγορά, θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και είναι μάλλον ακριβούτσικη λιχουδιά.
Πώς να φτιάξετε τα σπαράγγια
Αν πάντως βρεθείτε με μερικά ντελικάτα, ανοιξιάτικα σπαράγγια στην κουζίνα σας, είτε καλλιεργημένα είναι είτε άγρια, οι κλασικοί τρόποι να τα απολαύσετε είναι είτε ψητά είτε αχνισμένα με λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά είτε τηγανητά με αυγά. Αγαπούν επίσης το μπέικον και το τυρί και μπορούν να γίνουν γέμιση σε δεματάκια από φύλλο κρούστας ή σφολιάτας. Τα σπαράγγια δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Σε περίπτωση που τα δικά σας είναι αρκετά χονδρά, τα κόβετε απλώς κάθετα στη μέση.
Δείτε τη συνέχεια εδώ
Το OPEN στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Πανθρησκευτικό μήνυμα για παύση του πολέμου
Ερντογάν για διακοπή εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ: Να αναγκάσουμε τον Νετανιάχου να σταματήσει το πυρ
Αφόρητος πόνος και μούδιασμα που επεκτείνεται - «Μαύρη χήρα» τσίμπησε άνδρα στη Λευκάδα
Ατέλειωτη πασχαλινή ακρίβεια: Αντί να πέφτουν, ανέβηκαν οι τιμές - «Χρυσή» η τιμή του οβελία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr