Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τα κουλούρια είναι ένα οικονομικό κι εύκολο στην κατανάλωση έδεσμα, το οποίο συνήθως πωλούν υπαίθριοι πωλητές που ονομάζονται «κουλουρτζήδες» ή «κουλουράδες». Αν θέλετε μία στο τόσο να κλέβετε τη δόξα τους, φτιάξτε τα δικά σας κουλούρια Θεσσαλονίκης. Η προετοιμασία φτάνει έως και τη μία ώρα, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστούν 40 λεπτά.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Καθημερινή, αγαπημένη συνήθεια](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/34bc4ad3-8cec-49dc-ab72-b2c8e26bd294.jpg)
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
- 500 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
- Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι.
- Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ακόμη
«Δεν έχω οξυγόνο»: Μαθητικός ξεσηκωμός για τα Τέμπη - Φοιτητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα ζητούν Δικαιοσύνη
Κωνσταντοπούλου: Ο αδελφός του Χαρακόπουλου διεκπεραίωσε το «μπάζωμα» στα Τέμπη και μετά προήχθη σε ταξίαρχο - Τι απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ
Άλιμος: Νέες αποκαλύψεις για τον 52χρονο καθηγητή - Είχε ταξινομήσει γυμνές φωτογραφίες ηλικιακά
Μπάχαλο με το νέο σύστημα εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ: «Στριμωγμένοι» οι ηλικιωμένοι - Ταλαιπωρία για τα αναλώσιμα του Διαβήτη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr