Τρώμε μια... Μαντάμ Σουσού;
Έτσι λέγεται -πολύ πετυχημένα- ένα μεγάλο σου, γεμιστό με κρέμα σοκολάτας και μπισκότου. Θα το βρείτε μαζί με πολλά ακόμη γλυκά κομψοτεχνήματα στο καινούργιο ζαχαροπλαστείο Dimitris Εconomides στο Νέο Ψυχικό.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα γλυκά του Δημήτρη Οικονομίδη είχαν πάντα ένα ιδιαίτερο στιλ. Έκαναν την Kassiani, τον φούρνο-γαλλική patisserie της Πετρούπολης, προορισμό για τους σοβαρούς γλυκατζήδες· όταν έφτιαχνε δε κουλουράκια βουτύρου, όλη η περιοχή μοσχοβολούσε.
Μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο. Ο χώρος βρέθηκε, πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Νέο Ψυχικό, και το Dimitris Economides άνοιξε τις πόρτες του, λιτό, κομψό, με μια μεγάλη βιτρίνα-ψυγείο στολισμένη με όλες τις γλυκές δημιουργίες που ο Δημήτρης φτιάχνει στο σύγχρονο εργαστήριό του.

Δοκίμασα τη λαχταριστή τάρτα κάστανου, την τάρτα σοκολάτας καθώς και τη Μαντάμ Σουσού (ένα μεγάλο σου γεμιστό με μια γοητευτική κρέμα σοκολάτας-μπισκότου) και το ολόφρεσκο βουτυράτο κρουασάν, και λέω να μην αργήσω καθόλου να επιστρέψω.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Ν. Ψυχικό, τηλ. 2106755000
Κείμενο: Βασίλης Δημαράς
Πηγή: Eatme Μαρτίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



