Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Πάστα φλόρα: Εκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο!
Οι λάτρεις της κουζίνας ξέρουν ότι το κανονικό της όνομα είναι pasta frolla (πάστα φρόλα) που στα ιταλικά σημαίνει «τραγανή ζύμη». Οπως κι αν την πεις, όταν την βάλεις στο στόμα σου, ξεχνάς πώς τη λένε! Πέντε λεπτά αρκούν για να παρασκευαστεί και λίγο παραπάνω από μισή ώρα για να τελειοποιηθεί.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υλικά
- 1 φαρινάπ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βούτυρο βιτάμ
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια για να δημιουργηθεί ζυμάρι, όχι πολύ σφιχτό. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού, το αβγό και τέλος το κονιάκ, ζυμώνοντάς τα όλα μαζί να ενωθούν δημιουργώντας μια βουτυρένια ζύμη.
- Βουτυρώνετε κατά προτίμηση μια ταρτιέρα, πασπαλίζετε με αλεύρι και τινάζετε καλά. Αυτό γίνεται για να μην κολλάει η ζύμη όταν θα ψηθεί. Τοποθετείτε το ζυμάρι και κρατάτε λίγη από τη ζύμη για να κάνετε τις λωρίδες-κορδόνια στη συνέχεια. Βάζετε στην ταρτιέρα τη μαρμελάδα και στη συνέχεια τοποθετείτε τις λωρίδες δημιουργώντας κάθετες και οριζόντιες γραμμές.
- Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο για 35’, στους 170 βαθμούς, στον αέρα. Σερβίρετε αφού έχει κρυώσει τελείως.
Διαβάστε ακόμη
Τα δύο μηνύματα Μητσοτάκη στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας και οι επόμενες κινήσεις
«Απολιτίκ» πανηγύρι που απαγορεύει και ακυρώνει οτιδήποτε μοιάζει με μήνυμα ή διασυνοριακή ιδέα
ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Μαΐου - Ποιοι θα δουν χρήματα
Αυτά είναι τα 15 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια για να προσγειωθείτε γιατί… σημασία έχει και το ταξίδι, όχι μόνο ο προορισμός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr