Τελικά πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε ή όχι;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Υπάρχει μια αντίληψη από παλιά ότι πρέπει να ξεβγάλουμε καλά με άφθονο νερό το κρέας -είτε αυτό είναι κόκκινο, (από μοσχάρι, χοιρινό, αρνί κ.λπ.) είτε λευκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κυνήγι)- πριν το μαγειρέψουμε. Ο Γιάννης Χασανάκος, μάγειρας και τεχνολόγος τροφίμων, εξηγεί αν η πρακτική αυτή ωφελεί.
«Αρκετοί μάγειρες και μαγείρισσες προηγούμενων γενιών, καθώς και παλιότερες συνταγές», αναφέρει στη γαστρονομική, ψηφιακή εφημερίδα icookgreek.com συνιστούν να πλένεται το κρέας και το κοτόπουλο πριν μαγειρευτεί. Η συγκεκριμένη πρακτική όμως όχι μόνο είναι δεν χρησιμεύει πουθενά, αλλά μπορεί να προκαλέσει και μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που υποτίθεται ότι θα λύσει».
Το κρέας, είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο, έχει στην επιφάνειά του έναν αριθμό μικροοργανισμών από τη φύση του, λέει ο Γιάννης Χασανάκος. Οι μικροοργανισμοί αυτοί, ακόμα και η διαβόητη παθογόνος Σαλμονέλα, καταστρέφονται μόνο με το μαγείρεμα σε συγκεκριμένους βαθμούς και όχι με το πλύσιμο. Οπότε από τη σκοπιά του καθαρίσματος από μικρόβια είναι περιττή η διαδικασία του πλυσίματος.
Ποιους κίνδύνους κρύβει η εν λόγω πρακτική; Τι είναι η διασταυρούμενη επιμόλυνση και ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να διαχειριζόμαστε το ωμό κρέας; Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ.
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέο πρόεδρο: Ανοιχτές οι κάλπες - Όλες οι εξελίξεις στο ethnos.gr
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr