Συμβουλές και tips - Γλάσο πορτοκάλι για ψητό χοιρινό μπούτι ή ρολό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Το πορτοκάλι ταιριάζει έξοχα με το χοιρινό και ο συνδυασμός τους είναι συνηθισμένος και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Λουκάνικα, παστά και σύγλινο παρασκευάζονται συχνά με προσθήκη πορτοκαλόφλουδας ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Το πορτοκάλι χαρίζει στο χοιρινό φούρνου μια ξεχωριστή, χειμωνιάτικη και γιορτινή γεύση.
Δεν χρειάζεται να ψήνει κανείς οπωσδήποτε ένα ολόκληρο μπούτι ή ρολό παντσέτα με την πέτσα για να δοκιμάσει να προσθέσει μια πινελιά πορτοκαλιού στο φαγητό. Ακόμη και οι χοιρινές μπριζόλες μεταμορφώνονται με λίγη πορτοκαλένια σάλτσα.
Για να γλασάρετε ολόκληρο μπούτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μαρμελάδα πορτοκάλι, στην οποία έχετε προσθέσει χυμό πορτοκάλι, λίγο ξίδι βαλσαμικό ή μουστάρδα και έχετε ζεστάνει σε κατσαρολάκι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ενα αλκοολούχο όπως κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι.
Μην αλείφετε το χοιρινό φούρνου απο την αρχή του ψησίματος γιατι θα ροδίσει αμέσως και δεν θα προλάβετε να το ψήσετε σωστά. Αλείψτε το κρέας με το γλάσο προς το τέλος του ψησίματος.
Tip. Αφού αλείψετε το χοιρινό με το γλάσο πορτοκαλιού, αφήστε το να σταθεί λίγη ώρα πριν το σερβίρετε. Μην βάλετε το γλάσο από την αρχή του ψησίματος γιατί θα σκουρύνει πολύ το χρώμα.
Δείτε συνταγή για γλάσο πορτοκαλιού για χοιρινό πατώντας εδώ.
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr