Fine Mess, ένα νέο smoke-house στο Κολωνάκι
Ένα καινούργιο εστιατορικό concept εμπνευσμένο από τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι έξι εβδομάδων και 21.000 χιλιομέτρων σε 39 πολιτείες των ΗΠΑ. Εκεί άναψε η σπίθα και, ύστερα από τρεισήμισι χρόνια με σκέψεις, αναζητήσεις και πειραματισμούς, ο Κωστής Μπαστιάς (Κόκκινη Σβούρα) και η σεφ Έλενα Καπέρδα (Lick the Spoon) παρουσιάζουν εδώ και λίγες μέρες ένα εστιατορικό concept που είμαι βέβαιος ότι θα συζητηθεί και θα αγαπηθεί πολύ. Το εστιατόριο Fine Mess, στο Κολωνάκι, αντιμετωπίζει το φαγητό σαν μια συναρπαστική εμπειρία και παρουσιάζει ένα fine dining που στοχεύει κατευθείαν στο πιάτο, στις αισθήσεις και όχι στα προσχήματα και τη συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα αυθεντικό smoke house, εμπνευσμένο φυσικά από τις νότιες και τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Για να σχηματίσετε μια ιδέα, σας αναφέρω κάποια πιάτα όπως το αργο-καπνισμένο, grain-fed Black Angus brisket, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του αυθεντικού Texas barbeque, το Carolina style pulled pork σε sauce σύκου, καπνισμένο low and slow, με ριζότο από ιταλικό ζυμαρικό fregula και chèvre, ή η δική τους εκδοχή του mac & cheese, με crème fraîche, mature cheddar, μυρωδικά και smoked brisket burnt ends σε whiskey dressing.
Κείμενο: Πάνος Δεληγιάννης
Πηγή: Eatme Aπριλίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr