Χοιρινό με δαμάσκηνα, ένα κοσμαγάπητο ντουέτο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Γνωρίζουμε οι περισσότεροι ότι το χοιρινό τα πάει καλά με τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα, σε πιάτα που πρωταγωνιστούν στα γιορτινά χειμωνιάτικα τραπέζια. Όμως το κρέας του χοίρου μπορεί να μαγειρευτεί εξαιρετικά και με φρέσκα δαμάσκηνα για ένα ιδιαίτερο πιάτο με εποχικό χαρακτήρα, καθώς τα βρίσκουμε μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
Ο συνδυασμός χοιρινού με δαμάσκηνα είναι κλασικός και τον συνηθίζουν πολλές κουζίνες. Το πλούσιο και αρκετά λιπαρό χοιρινό κρέας ισορροπεί ιδανικά με τη φρουτώδη, γλυκιά αλλά και ελαφρώς ξινούτσικη γεύση των δαμάσκηνων, που -όταν είναι φρέσκα- χαρίζουν επιπλέον στο πιάτο κάτι από τη φρεσκάδα και τη ζουμεράδα τους. Το πάντρεμα αυτό αποδεικνύεται επιτυχημένο σε διάφορες παρασκευές, από κλασικά πιάτα κατσαρόλας μέχρι πιο μοντέρνες γαστρονομικές δημιουργίες, και συναντιέται σε αρκετές κουζίνες του κόσμου.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια ωραία ιδέα για το σεπτεμβριάτικο τραπέζι του Σαββατοκύριακου.
Συνταγή για χοιρινό κρασάτο με φρέσκα δαμάσκηνα
Υλικά: 1 1/2 κιλό χοιρινό ολόκληρο κομμάτι σε διχτάκι, 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, 6 δαμάσκηνα φρέσκα, κομμένα σε χοντρές φέτες, 300 ml λευκό ή κόκκινο ξηρό, 2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρ, ξίδι
Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr