Συμβουλές και tips - 5 κινήσεις για καλύτερη διατήρηση του ψωμιού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Σε όλους αρέσει το φρέσκο ψωμί. Πώς όμως θα το διατηρήσετε καλύτερα, αν δεν το καταναλώσετε άμεσα; Με 5 βασικές κινήσεις:
1. Μην αφήνετε το ζεστό ψωμί σε πλαστικές σακούλες, γιατί εγκλωβίζεται η υγρασία του και το ψωμί σας σύντομα «λασπώνει».
2. Μπορείτε να βάλετε το ψωμί σε χάρτινη σακούλα ή σε ξύλινη ψωμιέρα, ωστόσο το να το τυλίξετε με βαμβακερή πετσέτα θεωρείται η καλύτερη πρακτική: και «αναπνέει» και προστατεύεται αρκετά από τον αέρα, ώστε να μην ξεραθεί άμεσα.
3. Αν θέλετε να το διατηρήσετε μέχρι την επομένη, αφήστε το εκτός ψυγείου. Αν όμως έχετε λόγους να το συντηρήσετε για 2-3 μέρες, θα χρειαστεί να το βάλετε στο ψυγείο τυλιγμένο.
4. Για πολυήμερη διατήρηση του ψωμιού, θα πρέπει να το φυλάξετε στην κατάψυξη.
5. Προτιμήστε ψωμιά που αντέχουν περισσότερο, όπως αυτά που φτιάχτηκαν με προζύμι ή τα μεστά, «μαύρα» ψωμιά ολικής άλεσης, τα οποία, μάλιστα, θεωρείται ότι είναι προτιμότερο να καταναλώνονται μία ημέρα μετά την παρασκευή τους και όχι φρεσκοψημένα.
Τροχαίο στα Χανιά: Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου - «Θα ερευνηθεί εάν, πότε και τι εντολή δόθηκε»
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα: «Δεν προχωράμε χωρίς τη λίστα των ομήρων» διαμηνύει ο Νετανιάχου
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr