Θεσσαλονίκη: Πατσάς σε πίτα ή σάντουιτς με χούμους - Η γαστρονομική πρόταση που σε... προκαλεί να τα δοκιμάσεις!
Εντελώς διαφορετική διατροφική επιλογή, με τον πατσά πλέον να μπαίνει σε πίτσα και σε σάντουιτς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ο πατσάς πλέον θα σερβίρεται σε πίτα, αλλά και σε σάντουιτς με χούμους στη Θεσσαλονίκη, με τους καλοφαγάδες να έχουν τη δυνατότητα να τον γευτούν και σε διαφορετικές επιλογές, πέραν των συνηθισμένων.
Το σουβλάκι πατσά είναι ιδέα της καταξιωμένης σεφ Semsa Denizsel κι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση σε ένα από τα μακροβιότερα πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης, το πατσατζίδικο Τσαρούχας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πατσά. Στην ίδια εκδήλωση μια άλλη πολύ γνωστή σεφ, η Μαρία Εκμετσίογλου παρουσίασε μια ακόμη γευστική πρόταση ικανή να απογειώσει και τον πιο απαιτητικό ουρανισκο, αφού συνδυάζει τον πατσά με χούμους ρεβιθιού.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του τμήματος τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 59ου φεστιβάλ Δημητρίων καθώς εντάσσεται στις δράσεις τη Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Πλώρη για μια θέση στον κατάλογο της UNESCO
Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για τα προϊόντα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς διεκδικεί για τον πατσά ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης δεύτερης γενιάς του γνωστού πατσατζίδικου, ο οποίος θα ήθελε, όπως εξηγούσε στη χθεσινή εκδήλωση, να τα καταφέρει για να αφιερώσει αυτή τη νίκη στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από ενάμιση χρόνο.
«Έχουμε ολοκληρώσει τις δυο πρώτες φάσεις, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα μαζί με τη Λένα Οφλίδου, που έχει γράψει βιβλίο για τον πατσά και σε συνεργασία με το Ισλαχανέ, και έχουμε ήδη υποβάλλει στο υπουργείο Πολιτισμού τον φάκελο πριν από μερικούς μήνες -για την ακρίβεια τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε αυτή την περίοδο περιμένουμε να μας δοθεί η τελική έγκριση ώστε να μπει ο πατσάς στον σχετικό κατάλογο» σημείωσε ο κ. Τσαρούχας.
«Έχουμε περάσει άπειρες στιγμές σε αυτό το μαγαζί μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Τσαρούχα, ο οποίος ήταν προσωπικός μου φίλος και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση ετών. Η παράδοση της πόλης μας αλλά και της Πόλης συνεχίζεται», ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Serkan Gedik, ο οποίος ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη για την πρόσκληση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του σε ένα μαγαζί με τεράστια ιστορία στην πόλη.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr