10 Urban Roof - Ελληνική δημιουργική κουζίνα με την Ακρόπολη «στο πιάτο»
Νέο μενού για το 10 Urban Roof, το εστιατόριο στο 10ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel, μετά την άφιξη του καταξιωμένου σεφ, Στέφανου Κολυμάδη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης, ακριβώς απέναντι από το Πεδίον του Άρεως στις αρχές της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο 10ος όροφος του Radisson Blu Park Hotel είναι μια μικρή αποκάλυψη για τους λάτρεις του urban dining&drinking. Το βλέμμα πρώτα κλέβει η πρωτόγνωρη θέα του εμβληματικού πάρκου από ψηλά, της Ακρόπολης στο «πιάτο» και του αθηναϊκού τοπίου σε εύρος 360°. Την είδαμε νύχτα, αλλά θα πρέπει να είναι μαγική και το δειλινό για ένα κοκτέιλ ή κρασί το ηλιοβασίλεμα. Στο χώρο δεσπόζει η πισίνα με το pool bar της. Τα βράδια μερικά λαμπάκια που φεγγοβολούν και κάποια χρωματιστά μπουκάλια σιγοντάρουν παιχνιδιάρικα τα φώτα της πόλης, ενώ οι φωτιές από τα τζάκια εξωτερικού χώρου ζεσταίνουν αυτή την εποχή τον κόσμο του εστιατορίου που βγήκε για να καπνίσει.
Νέα σελίδα για το εστιατόριο με τον σεφ Στέφανο Καλαμύδη
Στο υπερυψωμένο εστιατόριο, σε μοντέρνο σχεδιασμό και με φυσικά υλικά που δένουν αρμονικά με τα ήρεμα vibes της πισίνας, εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει το ντεμπούτο του το ολοκαίνουριο μενού που υπογράφει ο Στέφανος Καλυμάδης. Ο σεφ δεν κρύβει την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα ξεχωριστά προϊόντα τοπικών παραγωγών -μικρών ή μεγαλύτερων. Στις γευστικές του συνθέσεις θα ανακαλύψεις από χειροποίητο θρακιώτικο κους κους του συνεταιρισμού γυναικών ΓΑΙΑ και γαρίδες Πρέβεζας μέχρι βουβαλίσια burrata Κερκίνης της οικογένειας Μπέκα, σε πιάτα που συχνά εμπνέονται από οικείους συνδυασμούς και συνταγές της ελληνικής κουζίνας που μας μεγάλωσαν, αλλά εκτελούνται με δημιουργικό twist, ευφάνταστες πινελιές και σύγχρονη ματιά.
Μικρή γεύση από το ολόφρεσκο μενού
«Η κουζίνα μου έχει comfort χαρακτήρα, αλλά και πολλή δουλειά στο πιάτο», λέει χαρακτηριστικά ο σεφ, που φέρνει ως δυνατά παραδείγματα του μαγειρικού του ύφους πιάτα όπως η σκορπίνα «κερκυραϊκό σαβόρο» με ντομάτα, ελιές, κάππαρη και δενδρολίβανο (€44), ο κόκορας παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι, «σπετσιερικό» μείγμα μπαχαρικών και πρόβεια γραβιέρα (€22) ή τα μοσχαρίσια μάγουλα «χουνκιάρ μπεγιεντί» με μελιτζάνα καπνιστή, μπεσαμέλ, φρέσκια ντομάτα και ανατολίτικα μπαχάρια (€30). Από τα εδέσματα που γευτήκαμε εμείς, ξεχωρίσαμε τα σκιουφιχτά με ταρτάρ και μπισκ γαρίδας Πρέβεζας, ντομάτα και εστραγκόν (€23), πιάτο με φίνα γεύση, η οποία δεν προδίδει τη μακρά λίστα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για να προκύψει, και το φιλέτο σφυρίδας «φρικασέ» με 10 χόρτα και βότανα, μαγειρεμένο σε αρωματικό ζωμό και «σαμπαγιόν» με σαφράν (€42). Τα μεν ζυμαρικά συνδυάστηκαν αρμονικά με το ιδιαίτερο La Tour Melas Idylle D' Achinos από τις ποικιλίες Syrah, Αγιωργίτικο και Grenache Rouge, το δε ψάρι με το βαρελάτο Sauvignon Blanc Fume από το κτήμα Άλφα. Γλυκό φινάλε της βραδιάς με Μοασχάτο Ρίου Πατρών Παρπαρούση και ελαφρύ σορμπέ πορτοκάλι με κρέμα αμυγδάλου, κρεμέ σαφράν και μαρέγκα (€12).
Info: 10 Urban Roof Restaurant-Bar | Radisson Blu Park Hotel, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα | 210 889 4550 | Ώρες Λειτουργίας: Εστιατόριο: Καθημερινά από τις 12:00, Πισίνα & Pool Bar: Καθημερινά από τις 11:00 (θερινή περίοδος) | Δωρεάν Στάθμευση
Άσκηση-«προφητεία» του 2017 για σεισμό μεταξύ Σαντορίνης-Αμοργού... ξεχασμένη στο συρτάρι: Τι προέβλεπε, η χρησιμότητα σήμερα
Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεχίζονται οι προσωπικές συνεντεύξεις για τους υποψήφιους της Αθήνας - Πότε θα απολύονται
Οι Κυβερνήσεις κρύβουν αλήθειες: 14 υποθέσεις που συγκλόνισαν όταν αποκαλύφθηκαν – Και η Ελλάδα στο κάδρο
10 Urban Roof - Ελληνική δημιουργική κουζίνα με την Ακρόπολη «στο πιάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr