Μήλα μου γλυκά...
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας προτείνει έξι γλυκές συνταγές με βάση ένα φρούτο που βρίσκουμε μεν όλο το χρόνο, το φθινόπωρο όμως είναι στα καλύτερά του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Μπορεί τα τελευταία χρόνια πολλά φρούτα και λαχανικά να έχουν χάσει την εποχικότητά τους, όμως, όταν τα δοκιμάσουμε στην εποχή τους, σίγουρα απολαμβάνουμε το μάξιμουμ της γεύσης, της υφής και των αρωμάτων τους. Έχω δοκιμάσει φρεσκοκομμένα μήλα κατευθείαν από το δέντρο και είναι απίστευτα νόστιμα, τραγανά, ζουμερά και αρωματικά. Το καλό με τα μήλα είναι πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα χάνουν αν τα συντηρήσουμε σωστά, δηλαδή σε μια σακούλα τροφίμων, στο ράφι του ψυγείου για λαχανικά και φρούτα. Όσο τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο ωριμάζουν πιο σύντομα, μαλακώνουν και χάνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι ασυναγώνιστα.
Παγκοσμίως, υπάρχουν πάνω από 7.500 ποικιλίες μήλων, αυτές όμως που καλλιεργούνται συστηματικά είναι περίπου 200 και αυτές που τελικά φτάνουν στο πιάτο μας ακόμα λιγότερες. Η ποικιλία στάρκινγκ είναι από τις πιο δημοφιλείς και προσφέρεται για μαγείρεμα ή για χρήση στη ζαχαροπλαστική. Τα μήλα στάρκινγκ έχουν ισορροπημένη γεύση και άρωμα, όταν ψηθούν αποκτούν μια μοναδική βουτυράτη υφή και είναι η ιδανική ποικιλία για τις συνταγές που ακολουθούν.
- Τάρτες με μαρμελάδα και μήλα
- Τηγανίτες με μήλα και μέλι
- Ανάποδο κέικ με μήλα
- Αφράτα μπριός με μήλα
- Μηλόπιτα με τραγανά ψίχουλα, παγωτό και καραμέλα
- Αρωματικά ψητά μήλα
φωτογραφίες συνταγών: iStock/ Ideal Image
Πηγή: eatme Οκτωβρίου. Το eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Το σπρέι πιπεριού ως μέσο άμυνας για τις γυναίκες εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Οι ενστάσεις
Φύλαξη από περιπολικό ζήτησε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα - «Είμαι χάλια σωματικά και ψυχικά»
Άγριος ξυλοδαρμός ελεγκτή σε λεωφορείο: «Είμαστε μόνοι μας» καταγγέλλει για το περιστατικό αλλά και τις συνθήκες εργασίας
Σοκαριστικό έγκλημα στις ΗΠΑ: 19χρονος ελληνοαμερικανός σκότωσε τους γονείς του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr