«Ελληνικό Απόσταγμα»: Τσίπουρα, ούζα και ντόπια ηδύποτα... συγκεντρώνονται στο Ζάππειο
Η καθιερωμένη γευστική δοκιμή επιστρέφει αυτή την Κυριακή φωτίζοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών και τις τάσεις του κλάδου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον χώρο των ελληνικών αποσταγμάτων. Τα παραδοσιακά προϊόντα εξελίσσονται, αποκτώντας πιο πλούσια και πιο σύνθετα γευστικά χαρακτηριστικά, οι ποτοποιίες επιδίδονται σε γόνιμους πειραματισμούς και ανοίγονται (και) σε νέα πεδία, ανανεώνοντας το εν λόγω σκηνικό και ενισχύοντας, σταδιακά –παρότι η μάχη των επώνυμων, τυποποιημένων και των χωρίς ετικέτα, χύμα τσίπουρων, που επανήλθε αυτές τις μέρες στο προσκήνιο, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, καλά κρατεί– τόσο τη θέση τους τους στην εγχώρια αγορά, όσο και τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες.
Αποτυπώνοντας την εξελικτική πορεία της ελληνικής αποσταγματοποιίας, η πάντα ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου με πολλές κι ενδιαφέρουσες παρουσίες: η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει 100 αποστάγματα – από δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών και παλαιωμένα τσίπουρα σε premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης κι από εκεί σε αποστάγματα σταφυλής ή φρούτων και ηδύποτα, φτιαγμένα από βότανα, καρπούς και σπόρους της ελληνικής υπαίθρου, που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση από το παλιό «λικεράκι» στο σκρίνιο των ελληνικών σπιτιών. Έχει κανείς πολλά να ανακαλύψει.
Με τα ελληνικά αποστάγματα να έχουν βρει, συν τοις άλλοις, το δρόμο τους για τα μπαρ, στην αίθουσα Ολυμπία θα στηθεί ένα pop-up bar σε συνεργασία με τον mixologist του 42 Barstronomy, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος θα δημιουργήσει κοκτέιλ με τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα των επισκεπτών. Ο executive chef των εστιατορίων Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο και Άδολο - Ψαράδων Γεύσεις στην Κηφισιά, Βασίλης Τσατσάκης, θα προτείνει, με τη σειρά του, μια σειρά από πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες, ταιριαστές με το ούζο και το τσίπουρο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από παρουσιάσεις και σεμινάρια που θα φωτίσουν το «σήμερα» της κατηγορίας.
Eλληνικό Απόσταγμα Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία, 13:00-20:00. Εισιτήριο: € 10, φοιτητικό € 5 (για τους επαγγελματίες HORECA και τους φοιτητές οινολογίας η είσοδος είναι δωρεάν). Περιλαμβάνει τον κατάλογο των συμμετεχόντων, το ειδικό ποτήρι γευστικής δοκιμής και δωρεάν συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις.
Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr