Ελλάδα|28.10.2024 09:00

Σκάνδαλο Καθολικής Εκκλησίας: Εμπλεκόμενος επιχειρηματίας είχε εθισμό στον τζόγο

Newsroom

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας, είχε μια… ιδιότυπη σχέση χρηματοδότησης με υψηλά ιστάμενο της Επισκοπής Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον τραπεζικό του λογαριασμό κατέληγαν ποσά από 10.000 έως 20.000 ευρώ και, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα χρήματα καταβάλλονταν με εντολή καθολικού κληρικού, ενώ ο επιχειρηματίας του ασκούσε πίεση σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάλιστα, οι καταθέσεις των ποσών από τη Σύρο γίνονταν σε λογαριασμό ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ από την Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη που είχε ο παραπάνω επιχειρηματίας εξαιτίας του τζόγου. Ενδεικτικό είναι ότι σε μια μόλις μέρα στοιχημάτισε 10.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ.

Το παρελθόν του 60χρονου επιχειρηματία

Ο επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, φέρεται να είναι γαλαντόμος, κερνώντας… όλο τον κόσμο, ενώ πλήρωνε πολύ καλά μεροκάματα στους εργαζομένους του.

Πάντως, στο παρελθόν είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές, αφού είχε καταδικασθεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος κληρικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιπλέον, είχε αποσπάσει 90.000 ευρώ, με το πρόσχημα αποδέσμευσης οικοπέδων αξίας 1.000.000 ευρώ, που είχε στην ιδιοκτησία του, λόγω τραπεζικών δανείων.

Μάλιστα, λάμβανε ποσά επικαλούμενος απειλές από τοκογλύφους, ενώ έκανε λόγο και για πρόβλημα υγείας της μητέρας του. Το 2009 οδηγήθηκε στη φυλακή και έναν χρόνο αργότερα έμεινε ελεύθερος, ενώ το 2013 επιδικάστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ, την οποί δεν κατέβαλε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακιστεί εκ νέου για μερικούς μήνες.

τζόγοςΠάτρακαθολική εκκλησίαΣύρος