«Fake news» για τον κορονοϊό στο Youtube - To 1/3 των βίντεο έχει αναληθές περιεχόμενο
«Η νόσος απ’ ότι φαίνεται θα βρίσκεται ακόμη μαζί μας για πολύ καιρό», ανέφερε ο Δημη?τρης Χατζηγεωργι?ου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Καταλαβαίνω τη λαχτάρα για έξοδο και εκτόνωση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή, ανέφερε κατά την αποψινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού́ Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος πρόσθεσε: «Η νόσος απ’ ότι φαίνεται θα βρίσκεται ακόμη μαζί μας για πολύ καιρό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με προσοχή την επιστροφή στην καθημερινότητα, για να μην έχουμε οπισθοχώρηση» σε σχέση με τη διασπορά του ιού ,όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηγεωργίου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τον κορονοϊό, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα Υγείας.
Όπως εξήγησε όσοι ζουν σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας και κέντρα αποκατάστασης, είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό καθώς η μετάδοση του ιού σε τέτοιες δομές γίνεται τάχιστα. Θα πρέπει όπως εξήγησε να αποφεύγονται τα επισκεπτήρια, η ανταλλαγή μελών του προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η μεταφορά ασθενών από μια τέτοια δομή σε άλλη.
Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο ως μέσο διάχυσης της πληροφορία για τον κορονοϊό. Επικαλούμενος μελέτη που έγινε στον Οντάριο του Καναδά και αφορά στο youtube, επισήμανε ότι οι ερευνητές μελέτησαν όσον αφορά την επιστημονική τους επάρκεια 70 από τα πιο δημοφιλή βίντεο για το θέμα. Όπως προέκυψε από αυτά το 27,5% δηλαδή πάνω από το 1/3 περιείχαν αναληθείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τον κορονοϊό.
Με κανόνες και στα κολυμβητήρια
Ο κ. Χατζηγεωργίου για το θέμα των κολυμβητηρίων απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι μαζί με το θέμα των γυμναστηρίων, έχει συζητηθεί από την επιτροπή και έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες. Η πρώτη από αυτές αφορά την τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια της άθλησης σε πισίνες, η δεύτερη έχει να κάνει με το νερό και την χλωρίωση του. «Θα πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη συγκέντρωση χλωρίου στο νερό και έχουν δοθεί οδηγίες» όπως παρατήρησε ο κ. Χατζηγεωργιου. Η τρίτη σύσταση αφορά την καθαριότητα και την απολύμανση για τις ξαπλώστρες αν υπάρχουν γύρω από την πισίνα και η τέταρτη σύσταση αφορά στην καθαριότητα πριν την χρήση της πισίνας όποτε και θα πρέπει να γίνεται μπάνιο με σαπούνι και όχι απλό ντουζ στα αποδυτήρια, όπως είπε.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr