Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ: Τεράστιο «αγκάθι» η ελεύθερη κατασκήνωση και η παραξενοδοχία!
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιχειρηματίες των κάμπινγκ από τις αυξημένες εστίες ελεύθερης κατασκήνωσης που παρατηρούνται σε Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Πιερία και σε κάποια νησιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Επιτέλους, πρέπει η Πολιτεία να αποκτήσει ευαισθησίες για την αντιμετώπιση της ελεύθερης κατασκήνωσης αλλά και της παραξενοδοχίας» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου προσθέτοντας ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν καταγράφονται τα άτομα με αποτέλεσμα να μην γίνεται ανίχνευση και να αυξάνονται οι πιθανότητες για μετάδοση του κορονοϊού.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρατηρούνται αυξημένες εστίες ελεύθερης κατασκήνωσης σε Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Πιερία καθώς και σε κάποια νησιά. «Προτιμούν κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα, γιατί στα νησιά αυξάνεται το κόστος της μετακίνησής τους με τα πλοία» συμπληρώνει ο κ. Δεληδημητρίου.
Επιπρόσθετα, επισημαίνει, ότι όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα πρωτόκολλα υγιεινής, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις κτλ., «και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, διότι, όλοι έχουν χαλαρώσει, και πολύ φοβάμαι, ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και για την επόμενη σεζόν» καταλήγει.
Πληρότητες στο 50%
Διανύοντας την υψηλότερη σεζόν σ’ ότι αφορά τις διακοπές του κόσμου, οι πληρότητες στα κάμπινγκ πανελλαδικά δεν ξεπερνούν το 50%. Επιπρόσθετα, υπάρχουν ακυρώσεις από γκρουπ για το μήνα Σεπτέμβριο, αποφάσεις που επηρεάζονται και από την αλλαγή της εικόνας της χώρας μας επιδημιολογικά, ύστερα από τις αυξήσεις κρουσμάτων.
«Εάν κλείσουμε την χρονιά με μείωση της τάξεως του 60% θα είμαστε ευτυχισμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνης Δεληδημητρίου.
Μονάχα ελληνικές πινακίδες
Στο νομό Χαλκιδικής όπου δραστηριοποιούνται 34 κάμπινγκ, για τη φετινή περίοδο ένα κάμπινγκ δεν έχει ανοίξει. «Φέτος, βλέπεις μονάχα ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα» αναφέρουν επιχειρηματίες του χώρου, ενώ αντίστοιχα πέρυσι κυκλοφορούσαν κυρίως αυτοκίνητα με βουλγάρικες, ρουμάνικες, τσέχικες, σκοπιανές πινακίδες κυκλοφορίας και ελάχιστες ελληνικές.
«Φέτος, τους ξένους τους χάσαμε» λένε, ενώ σ’ ότι αφορά το προφίλ των τουριστών που παρατηρείται στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής είναι Έλληνες σε ποσοστό που φτάνει και το 80%-90% (σ.σ. στο 50% των πληροτήτων) και μόλις 20% είναι Βούλγαροι, Ρουμάνοι και λίγοι Ευρωπαίοι. Ο μέσος όρος παραμονής τους είναι 3-4 ημέρες.
Να σημειώσουμε, ότι στο σύνολο των 300 κάμπινγκ πανελλαδικά, περίπου τα 25 δεν έχουν ανοίξει.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr