Τσιόδρας: Πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών κατά του κορονοϊού
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συμπόσιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μήνυμα πως ο εμβολιασμός των πολιτών κατά του κορονοϊού πρέπει να προχωρήσει για να μειωθεί αυτό που ονομάζουμε απώλεια υγείας και επιπτώσεις της κοινωνίας και της οικονομίας, έστειλε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Μιλώντας στο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συμπόσιο «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μια πρόκληση για το μέλλον» που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία 1821-2021», στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωρά κανονικά και πως χρειάζεται «διαφάνεια, συζήτηση και επικοινωνία βοηθούν στην ενημέρωση προς ένα κοινό που έχει κουραστεί».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και θύμισε την κριτική που είχε δεχτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι οργανισμός είχε συστήσει συνεργασία χωρών για την αντιμετώπισή της, αλλά υπήρξε διαφορά στα μέτρα και διαφορά στις επιπτώσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα ξεκινήσαμε από τον Φεβρουάριο του 2020, προσπαθώντας να εξηγήσουμε τις επιπτώσεις και τις επιπλοκές για μία νόσο που προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες, να εξηγήσουμε επιδημιολογικά δεδομένα.
Παράλληλα, επεσήμανε πως στην πρώτη φάση το απαγορευτικό είχε αποτελέσματα και «έπρεπε να επικοινωνήσουμε δύσκολα μέτρα στον κόσμο, να αλλάξουν τις παραδόσεις τους, τον τρόπο που γιορτάζουν, θυμάστε την αναστολή των καρναβαλιών, ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή μία τέτοια κατάσταση». «Σε πολλές χώρες τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα και είναι φυσικό το ακροατήριο να εκφράζει θυμό στις ερωτήσεις του, φόβο, άγχος, άρνηση, στίγμα και πανικό», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στους ευάλωτους πληθυσμούς, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως παραμένουν σημαντική πρόκληση. «Με ενότητα και αλληλεγγύη κινηθήκαμε στον τομέα της επικοινωνίας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον καθηγητή «μιλήσαμε για τις συναισθηματικές επιπτώσεις και την ενδοοικογενειακή βία. Επίσης χρειάστηκε διάκριση μεταξύ των επιστημονικών και των πολιτικών θέσεων και συχνά η επιστήμη άλλαξε τη ροή σε εξελίξεις, όπως στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Αντιμετωπίσαμε το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων και των θεωριών συνωμοσίας».
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος, τα προβλήματα της Κουμουνδούρου άλυτα – Η συμμετοχή, ο ισχυρός παράγοντας Πολάκης και τα σενάρια επιστροφής της Νέας Αριστεράς
Στο «χαρτί» της οικονομίας επενδύει η κυβέρνηση - Ποια σήματα θα εκπέμψει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
ΜΜΜ: Ερχονται ανέπαφες πληρωμές και «έξυπνες» στάσεις, αλλά τα ανεκτέλεστα δρομολόγια αποθαρρύνουν τους επιβάτες
Διεθνολόγος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τρομακτική η επιτάχυνση των εξελίξεων - Μεγάλοι κίνδυνοι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr