Κουρέτας: Θα κάνω απεργία πείνας για να πειστούν οι αρνητές του εμβολίου
Ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, παρακινεί την Πολιτεία να προχωρήσει σε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με... απεργία πείνας, προκειμένου να πείσει τους αρνητές ότι ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε για την αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων μεταδοτικών ασθενειών, «απειλεί», όπως αναφέρει στο ethnos.gr αλλά και μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.
«Το πράγμα έχει παραπάει και αυτό που συμβαίνει, είναι ντροπή. Δηλαδή θα γυρίσουμε 100-200 χρόνια πίσω; Το 35% - 40% του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Λάρισας δεν έχει εμβολιαστεί και φαντάζομαι αυτό συμβαίνει και σε ολόκληρη τη χώρα. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Προφανώς δεν πρόκειται να κάνω απεργία πείνας, αλλά το λέω για να δώσω την έμφαση που πρέπει στο ζήτημα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κουρέτας.
Παράλληλα, ο καθηγητής σημειώνει στο ethnos.gr ότι είναι άμεση ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω η Πολιτεία και να προχωρήσει σε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια, αφού, όπως υπογραμμίζει, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι τα εμβόλια προκαλούν ακόμα και... αυτισμό.
«Δυστυχώς, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να επιχειρηθεί άμεσα από την Πολιτεία μια οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών. Να βγουν ειδικοί και να μιλήσουν. Να εξηγήσουν, τι θα γίνει, αν δεν κάνουμε το εμβόλιο», τονίζει ο κ. Κουρέτας.
Η ανάρτηση του κ. Κουρέτα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι η εξής:
«Η ανοσοποίηση μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε κατά των σοβαρών, και μερικές φορές θανατηφόρων, μεταδοτικών ασθενειών. Χάρη στον εκτεταμένο εμβολιασμό, εξαλείφθηκε η ευλογιά και η πολιομυελίτιδα από τις οποίες έπασχε η Ευρώπη, ενώ πολλές άλλες ασθένειες σχεδόν εξαλείφθηκαν.
Σήμερα, περισσότερα από 100 εκατ. παιδιά εμβολιάζονται ετησίως από ασθένειες όπως διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, φυματίωση, πολιομυελίτιδα, ιλαρά και ηπατίτιδα Β. Ο εμβολιασμός αποτρέπει περίπου 2,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, και μειώνει το κόστος της θεραπείας για συγκεκριμένες νόσους, συμπεριλαμβανομένων των αντιμικροβιακών θεραπευτικών αγωγών (που προβλέπονται για ιικές λοιμώξεις).
Παρά την αδιαμφισβήτητη αυτή προσφορά, πολλές χώρες της ΕΕ και γειτονικές χώρες αντιμετωπίζουν σήμερα πρωτοφανείς εστίες ασθενειών, λόγω ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Η άνιση πρόσβαση στα εμβόλια και η πτώση της εμπιστοσύνης του κοινού στον εμβολιασμό αποτελούν αιτία ανησυχίας και σημαντική πρόκληση για τους ειδικούς της δημόσιας υγείας.
Είναι ένα θέμα που δυστυχώς η ελληνική κοινωνία δεν έχει επαρκή ενημέρωση. Συχνά ακόμη συναντώ συμπολίτες που πιστεύουν ότι τα εμβόλια δημιουργούν Αυτισμό. Θα το ονόμαζα κακοήθη άγνοια. Θεωρώ επιβεβλημένη την οργανωμένη ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση . Και μάλιστα άμεσα . Δεν πάει άλλο. Θα κάνω απεργία πείνας...»
Η Μέρκελ... επιστρέφει με τα απομνημονεύματά της - Αναφορές και στην Ελλάδα του 2015
Ρεύμα: Έρχεται νέος φόρος για τις επιδοτήσεις του χειμώνα - Δίχτυ προστασίας και στις επιχειρήσεις
Φαρμακονήσι: Εντοπίστηκαν 19 μετανάστες - Αναζητείται ένα άτομο στη θάλασσα
Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Σούρα - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του ψυχιάτρου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr