Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί κατά πρύτανη ΑΠΘ για τα κορονοπάρτι
Τον πρύτυανη του ΑΠΘ βαραίνει η ευθύνη για την αδυναμία περιφρούρησης των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου σύμφωνα με τους αστυνομιοκύς της Θεσσαλλονίκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Για απόπειρες αποποίησης ευθυνών για όσα συμβαίνουν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι βαραίνει τον πρύτανη και την ιδιωτική εταιρεία security η αδυναμία περιφρούρησης του χώρου.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είναι παρακινδυνευμένη η παρέμβαση της αστυνομίας σε μια συνάθροιση χιλιάδων ατόμων και σημειώνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και όχι να ακινητοποιούνται έξω από κτίρια.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι η εξής:
«Σήμερα γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες ακόμα μιας απόπειρας αποποίησης ευθυνών για όσα συμβαίνουν μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ''Η αστυνομία ενημερώνεται για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ αλλά δεν εμφανίζεται'' ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Νίκος Παπαϊωάννου.Κατά κοινή ομολογία, η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η αστυνομική δράση.
Συγκεκριμένα, οι χώροι του Πανεπιστημίου είναι αφύλακτοι και εύκολα προσβάσιμοι για τον καθένα. Όταν η Πρυτανεία και οι ιδιωτικές εταιρίες security δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι την Ελληνική Αστυνομία.
Πλέον, οι μομφές εις βάρος της Αστυνομίας για οτιδήποτε συμβαίνει σ’ αυτήν την χώρα, συνιστούν αστεϊσμό. Άλλωστε, οι θέσεις ευθύνης δεν περιορίζονται στο δικό μας Σώμα. Κάθε άνθρωπος που κατέχει κάποιο αξίωμα ή θέση εξουσίας οφείλει να αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης του και να μην την μετακυλύει. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρύτανη του ΑΠΘ.
Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε ότι όταν υπάρχει μια συνάθροιση χιλιάδων ατόμων, η παρέμβαση της Αστυνομίας είναι παρακινδυνευμένη. Τι είναι προτιμότερο; Να δούμε εικόνες καταστολής ή με ψυχραιμία να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Ο χρονικός περιορισμός στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και η έλλειψη μουσικής αποτελούν βασικές αιτίες των κορονοπάρτι, και γι’αυτό είναι συνετό να επαναξιολογηθούν τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν τους θερινούς μήνες.
Η Πρυτανεία από πλευράς της, οφείλει να εξασφαλίσει την φρούρηση των πανεπιστημιακών χώρων για την αποφυγή αυτών των συγκεντρώσεων και όχι να ζητά την καταστολή τους, η οποία πιθανότατα θα επιφέρει δυσάρεστα γεγονότα.
Τέλος, ενόσω η χώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα, το βάρος της αστυνόμευσης οφείλει να πέσει στις γειτονιές και όχι στις φυλάξεις εγκαταστάσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλεται να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να μάχονται για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας, και όχι να ακινητοποιούνται έξω από κτίρια».
Πελώνη: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Τι αλλάζει με την καραντίνα
Ανασχηματισμός: Βάζει στον πάγο τα σενάρια η κυβέρνηση – Τι είπε η Πελώνη
Σχολεία: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές και οι αλλαγές στοιχείων φέτος στο Λύκειο
Ορκωμοσία Τραμπ: Ο κόσμος ελπίζει για το καλύτερο και είναι απροετοίμαστος για το χειρότερο
Παλαιό Φάληρο: Τα σενάρια για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών - Τι βρέθηκε δίπλα του
ΗΠΑ: Ο Τραμπ πετάει κάτω τα πράγματα του Μπάιντεν - Το σκίτσο του «Time»
«Μεγάλη τιμή που μύρισα κάποια μονοπάτια σου»: Ο αποχαιρετισμός της Κλέλιας Ρένεση στην Καίτη Γκρέυ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr